Renault će praviti automobile za Mitsubishi

0
80
NAS SPONZOR

Renault grupa će praviti u Evropi dva nova sestrinska modela iz partnerstva sa Mitsubishijem od 2023. godine, pošto je japanska marka poništila prethodnu odluku o povlačenju sa evropskog tržišta.

Model koji će biti kombinacija novog Mitsubishi Eclipse Cross plag-in hibridnog SUV modela i sestrinskog automobila koji će razviti Renault biće prilika za Mitsubishi da bude konkurentniji na tržištu, navodi se u pres saopštenju dve kompanije.

Mitsubishi i Renault nisu objavili detalje o novim modelima, osim što su rekli da će oni biti zasnovani na istoj platformi, ali sa određenim razlikama, koje će biti odraz Mitsubishijevog DNK.

Modeli će se prodavati na odabranim evropskim tržištima. Vozila će biti verzije najprodavanijih modela na evropskom tržištu koji već ispunjavaju zahteve regulatora. Najprodavaniji Renaultovi modeli u Evropi su hečbek Clio i krosover Captur, a oba su prešla na nove platforme u prethodnih 18 meseci.

Direktor Mitsubishi Motorsa Takao Kato izjavio je da je odluka o korištenju Renaultove platforme prilika da ova marka privuče nove kupce i naglasio da Mitsubishi neće razvijati potpuno novi model za Evropu.

 

Prethodni tekstPorsche povećao udeo u Rimcu
Sledeći tekstF1: Verštapen najbrži poslednjeg dana testa u Bahreinu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here