Rabrenović/Radivojević reli šampioni Srbije za 2011.

0
2051
Image

 

Reli Ub je razrešio sve dileme. Rabrenović Vladica i Radivojević Radmil sezonu 2011 završavaju kao prvoplasirani u Šampionatu Srbije u reliju. Uz titule iz 2009-te i 2010-te svrstali su se rame uz rame sa legendama srpskog reli sporta i postali ponosni vlasnici Zlatne Kacige, jednog od najznačajnijih trofeja u domaćem automobilizmu.

Ponovo njihov automobil (Renault Clio) nije bio niti najsnažniji niti najbrži u šampionatu, ali upornost i posvećenost sportu celog WRR Teama rezultovala je činjenicom da im protekle tri godine nema ravnih u Srbiji.

Image

Image

 

„Imali smo sreće na reliju Ub," izjavio je suvozač Radmil Radivojević i dodao: „ u ovom sportu se sreća zaslužuje!" Vladica Rabrenović dodaje: „U poslednji brzinski ispit relija Ub smo ušli sa 4 sekunde minusa u odnosu na Zečevića. Višnjića nismo mogli da ugrozimo, ali nam je eventualna druga pozicija donosila titulu u generalnom plasmanu. Odlučili smo da idemo na sve ili ništa i na kraju se taj rizik isplatio. Da auto, čiji je motor bio na izdisaju, nije izdržao do cilja ne bi bili šampioni ni generalnom plasmanu ni u klasi. Sve karte su bile na stolu. Kada je Zečević stigao sa 9 sekundi zaostatka na cilj brzinskog ispita Dokmir sve je bilo rešeno. Ponovo smo Šampioni." – uz osmeh je prokomentarisao Rabrenović koji priznaje da još uvek nije svestan uspeha koji je postigao.

Image

 

Kada se utisci slegnu tim će kao i do sada uz dogovor odlučiti šta je sledeći korak. Ono što se za sada planira je još jedan internacionalni nastup, početkom septembra na reliju Opatija u Hrvatskoj, ali će sve zavisiti od stanja automobila koga čeka ozbiljna revizija. Ono što ostaje zapisano u istoriji srpskog automobilizma, posada Rabrenović-Radivojević, Šampioni Srbije u reliju 2011 generalno i u klasi N3 do 2000ccm i još značajnije nosioci Zlatne Kacige za trijumfe u sezonama 2009-2011.

Izvor: WRR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here