F1: Red Bul pokazao RB16B, bolid za 2021.

0
434
NAS SPONZOR

Red Bul je pokazao prve fotografije novog bolida za predstojeću F1 sezonu. Oznaka bolida je RB16B, a dokaz da je bolid evolucija prošlogodišnjeg je i samo ime bolida.

Red Bul je ekipa koja je povremeno bila u prilici da izazove Mercedes tokom prethodne godine, pa je tako logično da se dosta od njih očekuje i ove godine. RB16 bolidu je dodat sufiks B i tako je dobijena oznaka RB16B što znači da je veliki deo komponenti nasleđen od prošlogodišnjeg modela. Šef ekipe, Kristijan Horner je objasnio da je gotovo 60% delova preneto iz prošlogodišnjeg bolida. Tokom prethodne godine, Maks Verštapen i Aleks Albon su se mučili pretežno sa balansom bolida, pa je glavno polje za unapređenje upravo balans, a novi bolid ima za zadatak da bude konkurentan na svim tipovima staza koje nas čekaju u kalendaru. Kako preuzimaju razvoj agregata od Honde, nakon izlaska Honde iz šampionata koji će uslediti na kraju sezone, od ekipe se očekuje potpuna posvećenost razvoju tehnologije. Međutim, upravo zbog toga, ostaje pitanje koliko će moći da se angažuju i koliko će se posvetiti ovoj sezoni, posebno kada se uzme u obzir velika promena pravila koja nas čeka.

Kako kažu u ekipi, imali su jasnu sliku gde su polja koja treba popraviti pa se tu najviše i radilo. Pored novih kompomponenata, imamo i novu vozačku postavu. Maks je ostao u Red Bulu, dok je Albon izgubio mesto vozača i njega će zameniti Perez, koji je svoje mesto izgubio od Fetela u Rejsing Pointu, sada Aston Martinu. Svakako je ovo vrlo interesantna postavka, pa se od Pereza očekuje da, pored toga da bude bolji od Albona, „natera“ i Maksa da bude bolji u borbi sa Mercedesima pre svega, a fokus je na osvajanju titule u šampionatu timova.

Prethodni tekstF1: Alfa pokazala C41
Sledeći tekstCupra perdstavila Formentor VZ5