Euro NCAP: Pet zvezdica za Audi A6

0
950
Image

 

Euro NCAP je objavio da je nova generacija Audi A6 dobila maksimalnih pet zvezdica za sigurnost. Odlični rezultati po svim kriterijumima čine A6 jednim od najbezbednijih u svojoj klasi.

A6 je opremljen sa adaptivni prednjim vazdušnim jastucima koji su odlično zaštitili putnika i saputnika, dok je putnički prostor nakon frontalnog udesa ostao stabilan. Zaštita putnicima je podjednaka bez obzira na njihove dimenzije. Prilikom bočnog udesa, zaštita je bila dobra, ali su se vozačka vrata otvorila nakon udarca što je ocenjeno negativnim poenima. Bočni udarac u stub je pokazao marginalnu zaštitu grudnog koša vozača, dok su sedišta i nasloni ocenjeni kao dobri prilikom udarca od pozadi.

{youtube}N1EfH4_43D8?qv=hd720|640|360{/youtube}

A6 je dobio maksimalne ocene za zaštitu deteta od 18 meseci, a negativno je ocenjeno to što u A6 ne postoji serijski ugrađen prekidač za isključivanje vazdušnog jastuka na suvozačkom mestu, kao i nedovoljno jasno upozorenje  o opasnostima koje predstavlja aktiviran vazdušni jastuk za dete/bebu.

Zaštita pešaka je bila dobra, iako je poklopac motora pružao samo lošu zaštitu kada su u pitanju odrasli ili deca pešaci.

A6 je serijski opremljen sa ESP sistemom, a u serijskoj opremi se nalazi sistem za upozorenje putnika koji nisu vezali pojas – na prednjoj i zadnjoj klupi. Negativni bodovi su dodeljeni zbog nepostojanja sistema za elektronsko ograničenje brzine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here