Opoziv nove Mercedesove S klase

0
423
NAS SPONZOR

Nova Merecedes-Benz S klasa obično se opisuje kao “najbolji automobil na svetu”, ali da ništa nije savršeno potvrđuje informacija da je superluksuzna limuzina upravo opozvana na hitan servis zbog problema u sistemu upravljanja.

Razlog su unutrašnje spone koje, u najgorem scenariju, mogu da izazovu ozbiljne probleme sa upravljanjem. Vlasnici su pozvani da momentalno zakažu termin u svom servisu da bi problem bio rešen. Akcija obuhvata do sada prodatih oko 1.400 primeraka nove S klase.

Mercedes je saopštio da je moguće da je S klasa dobila unutrašnje spone koje nisu namenjene ovom modelu i da je moguće da sistem upravljanja ne bi mogao da permanentno izdrži opterećenje tokom vožnje.

U objašnjenju se navodi da ova jedinica stiže sklopljenja od dobavljača i da se potom ugrađuje u vozilo u Fabrici 56 u nemačkom Zindelfingenu, koja je značajno modernizovana upravo radi sklapanja nove S klase i Mayabach verzije istog modela. Ovde će tokom godine početi i sklapanje novog električnog EQS.

Mercedes priprema dve nove verzije S klase – S63e i S73e, a reč je o plag in hibridnim AMG varijantama. V12 agregat će se ugrađivati samo u Maybach AMG S65.

Prethodni tekstPorsche 914 sa motorom Caymana S
Sledeći tekstDS 7 Crossback Louvre