Hyundai Ioniq 5 – prve slike

0
23

Hyundai je objavio prve kompjuterski generisane slike budućeg električnog SUV modela Ioniq 5. To će biti prvi model južnokoerjske kompanije na novoj E-GMP platformi za električne automobile i prvi pod oznakom marke Ioniq.

Ove slike otkrivaju da će serijski model biti veoma sličan konceptu Hyundai 45 koji je prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2019. godine. Primenjen je futuristički dizajn sa retro pristupom.

Model će biti predstavljen u februaru. Sa koncepta su preuzeta četvrtasta prednja svetla, nizak nos i oblik perdnjeg karoserijskog poklopca. Odabrane su velike felne od 20 inča, a jedine izmene mogu se naslutiti kada se vozilo posmwtra iz profila.

Šef dizajna u Hyundaiju Sangjup Li rekao je da sa Ioniqom 5 počinje redefinisanje odnosa između ljudi i njihovih automobila i uspostavlja se novi standard prema kojem će se odmeravati baterijska električna vozila.

Detaljne specifikacije modela još nisu objavljene, ali je Hyundai nagovestio funkciju brzog punjenja baterije koje će omogućiti da se za pet minuta punjenja osigura autonomija od 100km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here