Specijalni Porsche Boxster za 25 godina modela

0
34

Porsche je predstavio novu specijalnu seriju Boxstera povodom 25 godina ovog modela. Automobil nosi oznaku Boxster 25 Years, a proizvodnja je ograničena na samo 1250 primeraka za čitav svet. Prve isporuke očekuju se na proleće, a početna cena je oko 80.000 EUR.

Za pogon se koristi isti četvorilitarski redni šestocilindrični motor iz najjačeg Porsche Boxstera GTS. Agregat isporučuje 400KS i 400Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 290km/h. Menjač je šestostepeni manuelni u standardnom paketu, a opciono se može dobiti sedmostepeni automatik.

Specijalna serija opremljena je sistemom aktivnog ogibljenja, koje spušta automobil za 10mm i donosi podesive amortizere. Kupci dobijaju i diferencijal ograničenog proklizavanja, vektorsku raspodelu obrtnog momenta i Sport Chrono paket, koji zahvaljujući kontroli brzog starta skraćuje ubrzanje do 100km/h za jednu desetinku.

Kozmetičke izmene obuhvataju aluminijumski izgled čepa rezervoara, izduvne cevi visokog sjaja i izbor između tri boje za karoseriju – srebrne, crne i bele. Poput originalnog Boxstera, ova specijalna serija ima crveni meki krov sa oznakom Boxster 25.

Porsche je reprodukovao i originalnu završnu obradu sa detaljima bronzane boje, kakve je 1993. godine nosio koncept na Sajmu automobila u Detroitu. Na ovom modelu bronzana boja upotrebljena je na prednjem spliteru, usisnicima vazduha za motor i felnama.

Tu su i crvena sportska sedišta u kabini. Kupci dobijaju aluminijumski trim, kožom presvučeni sportski upravljač i specijalne pločice sa logom “Boxster 25”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here