Loran Rosi na čelu marke Alpine

0
378
NAS SPONZOR

Sportska marka Alpine dobila je novog direktora, a reč je o Loranu Rosiju, dosadašnjem direktoru za strategiju i poslovni razvoj u grupaciji Renault. Izmena je usledila istovremeno sa potvrdom da će Siril Abitebul napustiti poziciju šefa Renault Formula 1 tima, ali i čitavu francusku kompaniju.

Rosi će biti podređen direktno Luki de Meu, direktoru Renaulta. Rosi je počeo karijeru u Renaultu kao inženjer 2000. godine, a posle devet godina prešao je u Ameriku, gde je radio za Konsultantsku grupu Boston i Gugl. U francusku automobilsku firmu vratio se 2018. godine.

Abitebul je imao ključnu ulogu u povratku Renaulta u Formulu 1 kao fabrički tim 2016. godine i transformisao je ekipu iz Enstona u jedan od najjačih timova iz srednjeg ranga uoči njegovog rebrendiranja pod imenom Alpine F1 za sezonu 2021.

Abitebul je zahvalio Renaultu na saradnji i rekao da je putanja razvoja F1 tima dobra, pošto su tokom prethodnih godina postavljeni snažni temelji u Francuskoj i Engleskoj. On je rekao da novi projekat Alpine donosi obnovljeni osećaj svrsishodnosti i dinamičnosti.

Očekuje se da će njegovu poziciju direktora F1 tima popuniti tehnički direktor dosadašnjeg Renault F1 tima Marsin Budkovski. Očekuje se da će ulogu u Alpine F1 timu imati i bivši šef Suzuki MotoGP tima David Brivio.

Prethodni tekst2021 Jeep Grand Cherokee
Sledeći tekstTokio: Honda Jazz Crosstar Custom