F1: Perez ipak u Red Bulu, Cunoda u Alfa Turiju

0
41

Serhio Perez će ipak zameniti Albona u Red Bul ekipi 2021. godine. Pored ove smene dogodila si o ona u Alfa Turi ekipi, gde će se na mestu Danila Kvijata naći Juki Cunoda.

Maks Verštapen i Serhio Perez, to je postava za Red Bul naredne godine, a eto ipak je došlo do smene Albona na tom čuvenom mestu drugog vozača Red Bul ekipe. Albon je zamenjen i preći će na mesto rezervnog vozača posle sezone i po kao regularan vozač ekipe. Prelazak Pereza je bio i najveći znak pitanja posle završetka sezone prošle nedelje u Abu Dabiju, a čelnici Red Bula si izjavili da je bilo nemoguće ignorisati formu vozača iz Meksika. Perez je, pored Vebera, jedini vozač koji je postao vozač ove ekipe a da nije bio deo junior programa Red Bula. Popularni Čeko dolazi u Red Bul posle sjajne sezone i posle svoje prve pobede u karijeri koju je ostvario na trci u Bahreinu, a sigurno je sa njim došao i jači finansijski špric, nije da baš Red Bulu treba, ali eto novca nikada dosta. Ovo definitivno ne umanjuje vrednost Peraza kao zaista sazrelog vozača, pa se očekuju dobri rezultati od njega. U prevodu ovo znači da se očekuje da će biti na visini zadatka kada Verštapena strefi kvar, udes ili nešto slično. Kad smo već kod Verštapena, Perez će biti njegov četvrti klupski kolega od 2018. godine, posle Rikarda, Gaslija i Albona…Maks definitivno ne štedi svoje kolege!

Što se tiče postave Alfa Turi ekipe i tu je došlo do očekivane promene. Danil Kvijat ostaje bez mesta u F1, ali nakon angažmana Mazepina od strane Has ekipe ipak će biti vozača iz Rusije narednih godina. Kvijata menja Juki Cunoda, Hondino “zaštitno lice”, tako da i pored nekih očekivanja da se od toga odustane jer Honda izlazi iz F1 ipak je došlo do angažmana mladog vozača iz Hondine škole. Cunoda je ujedno i prvi vozač u F1 karavanu koji je rođen u 2020-tim. Cunodu dosta ceni Helmut Marko, za koga svi znamo da vuče odlučujuće poteze kada su vozačke postave Red Bula i Alfa Taurija u pitanju, a takođe i Franc Tost je veliki fan mladog Cunode zbog njegovog stila vožnje.

Ovim se gotovo i kompletira postava za F1 u 2021. ostaje samo da sačekamo da se i zvanično potpiše taj ugovor Mercedesa i Hamiltona, ali to je svakako formalnost…višemilionska formalnost naravno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here