F1: Hamilton ipak vozi na poslednjoj trci sezone

0
40

Luis Hamilton će ipak nastupiti na poslednjoj trci sezone usled negativnog testa na COVID-19. Hamilton je imao više negativnih testova i prošao je zahtevani broj dana u izolaciji, pa će tako nastupiti na trci u Abu Dabiju.

Luis Hamilton nije nastupio na prehodnoj F1 trci usled pozitivnog testa na COVID-19, a na trci ga je menjao Džordž Rasel. Raselu je usled zbrke u boksu izmakla prva pobeda u F1 karijeri, pa je tako sa velikom pažnjom iščekivan kontrolni test Hamiltona. Hamilton je u sredu testiran i test je bio negativan, pa je tako ispunjen jedan uslov za nastup u Abu Dabiju. Ispunjen je i broj dana u karantinu tako da je i taj deo ispunjen, ostalo je samo da se prilikom dolaska u Abu Dabi Hamilton testira što je urađeno u petak i taj test je bio negativan, čime su se ispunili i svi uslovi za nastup Hamiltona na poslednjoj trci ove godine.

Ovo ujedno i znači da će se Rasel vratiti u redove Vilijamsa za poslednju trku posle jednog nastupa u najmočnijem bolidu ove sezone. Takođe i Džek Aitken, koji je menjao Rasela u Vilijamsu se “vraća na klupu” kao rezerva ekipe Vilijams.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here