Euro NCAP: Pet zvezdica za Land Rover Defender

0
313
NAS SPONZOR

Land Rover Defender je dobio maksimalnih pet zvezdica za bezbednost putnika u testovima koje je obavio Euro NCAP. Novi SUV dobio je ocenu 85% za zaštitu odraslih putnika, 71% za bezbednost osetljivih učesnika u saobraćaju i 79% za bezbednosne asistencije.

Ove tri ocene su dale ukupni rezultat, a to je pomenutih pet zvezdica. U testovima je korišten Defender 110 2.0 Diesel SE.

Euro NCAP je saopštio da je putnički prostor ostao stabilan pri čeonom sudaru u deo prednjeg kraja i da je Defender zbog velike mase i svoje prednje strukture “agresivan partner vozilu sa kojim se sudara”. Defender je dobio maksimalne ocene u testu bočnog sudara sa drugim vozilom i stubom.

Direktor Jaguar Land Rovera za proizvode i inženjering Nik Rodžers izjavio je da je bezbednost putnika i drugih učesnika u saobraćaju bila jedna od stvari o kojima se opsesivno vodilo računa pri projektovanju novog Defendera.

On je rekao da je cilj bio da se napravi vozilo maksimalnih sposobnosti i trajnosti uz bezbednosne karakteristike koje zaista povećavaju iskustvo vožnje.

Novi Defender koristi potpuno novu D7x monokok platformu, a u izradi karoserije je korišteno dosta aluminijuma. Automobil je opremljen brojnim asistencijama, poput autonomnog kočenja, kontrole bezbednog ulaska u raskrsnicu, asistencije za kretanje na uzbrdici, tehnologije za vožnju unutar saobraćajne trake, adaptivnog tempomata i ostalog.

 

Prethodni tekstF1: Verštapenu pol pozicija na poslednjoj trci sezone
Sledeći tekstOpoziv Opel Ampere zbog mogućeg požara