PSA: Električni MPV modeli od 2021.

0
321
NAS SPONZOR

PSA grupa je saopštila da će sledeće godinе predstaviti električne verzije MPV modela Citroen Berlingo, Peugeot Partner i Opel Combo u skladu sa planom da do 2025. godine elektrifikuje sve svoje modele.

Tri mehanički identična modela, koja su stigla na tržište sa benzinskim i dizelskim motorima 2018. godine, sada će dobiti i električne putničke varijante. Vozila će biti zasnovana na e-CMP platformi, koju koriste i električna Opel Corsa-e, Peugeot e-208 i novi Citroen e-C4.

Budući MPV modeli će koristiti vodom hlađenu bateriju od 50kWh povezanu sa električnim agregatom snage 135KS. PSA još nije objavio podatke o performansama, ali se očekuje ubrzanje od 0-100km/h za manje od 10 sekundi, autonomija od oko 320km i maksimalna brzina od 190km/h.

Budući kombiji i baterijski paketi biće sklapani u PSA fabrici u Vigu, u Španiji, a motori i ostatak pogonskog sistema stizaće iz Francuske. PSA još nije objavio cene ovih vozia, ali se narudžbine primaju od početka 2021. Prve isporuke očekuju se u završnom vartalu sledeće godine.

Prethodni tekstSUV sedmosed menja Dačiju Lodgy
Sledeći tekstŠkodini prioriteti: mali model, limuzina, električno vozilo