Otkriven Smart Roadster

0
1720
12smart_roadster_0.jpg
NAS SPONZOR

Ovo je ekskluzivna vest da je prezentovana zamena za stari Smart Roadster koja će se pojaviti u prodajnim salonima sledeće godine, a za njim neposredno sledi novi Smart 4×4.

Roadster uzima inspiraciju iz koncepta ForSpeed predstavljenog na Sajmu automobila u Ženevi u martu 2011 i ostaje veran originalnom modelu iz 2003 sa svojim izraženim niskim držanjem. Karakteriše ga moderan dizajn kao što su novo izvajane stranice i novi komplikovani detalji. Model sa petoro vrata 4×4 podseća na model Forfour supermini koji je u prodaji od 2006. Zadržao je zaštitni znak kompanije Smart sa dve nijanse boje karoserije, naglašavajući bezbednost putničke ćelije (kabine), a istovremeno biće i najveći model kompanije do sada.

12smart_roadster_1.jpg

Model 4×4 će verovatno biti zasnovan na novoj platformi modela Mercedes B-klase, a temelji za Roadster tek treba da se potvrde. Međutim, nedavni napredak u funkcionisanju između roditelja kompanije Smart, kompanija Daimler i Renault-Nissan, je najavio zajednički zadnji pogon sa platformom koju deli između sledećih modela Smart ForTwo i Renault Twingo. To bi moglo poslužiti i kod proizvodnje modela Smart Roadster.

12smart_4x4_1.jpg

Nije prvi put da je model Smart Roadster planiran za ponovni povratak na tržište. U 2006 godini, industrijska grupa pod nazivom Project Kimber planirala je da proda revidirane verzije automobila koristeći AC Ace marku kao pokriće. Proizvodnja je najavljena za 2007, ali je ova operacija tiho pala u vodu pre nego što je prototip izašao na put.  Nove verzije modela Smart ForTwo i Forfour trebalo bi da se pojave u prodajnim salonima 2014 godine.

 

Prethodni tekstGrand Motors: Popusti za Infiniti modele
Sledeći tekstTržište: Grand Motors povećao prodaju i učešće

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here