Ford Mondeo ubuduće samo sa dva motora

0
43

Ford Mondeo i dalje će se prodavati u Evropi, ali sa smanjenom ponudom motora. Žrtva striktnih regulativa o emisijama gasova je 1,5 litarski EcoBoost turbo benzinski agregat, koji se više neće ugrađivati u ovaj model.

Kupci će i dalje moći da dobiju Mondeo sa benzinskim motorom u formi limuzine i karavana, ali kao Mondeo Hybrid. Ford je saopštio da je potražnja za elektrifikovanim Mondeom povećana za 25% u prvih sedam meseci ove godine u poređenju sa istim periodom 2019. godine.

Mondeo Hybird koristi isti poognski sklop kao Fusion Hybrid, koji se sastoji od dvolitarskog atmosferskog benzinskog agregata, elektro-motora i male baterije od 1,4 kWh. Maksimalna snaga sistema je 190KS.

“Prelazak na 100% hibirdnu proizvodnju za naš benzinski Mondeo je još jedan veliki korak na Fordovom putu ka elektrifikaciji. Za kupce koji voze manje od 20.000km godišnje, naš Mondeo Hybrid je pametan izbor i bolja je ponuda nego dizelaš ili električno vozilo jer nema punjenja niti nervoze kada je reč o autonomiji”izjavio je Relant de Vard, potpredsednik Fordovog marketinga, prodaje i usluga u Evropi.

Jedina alternativa hibridnom pogonu je turbodizelska dvolitarska EcoBlue jedinica sa četiri cilindra koja se nudi u specifikacijama od 150KS i 190KS sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem.

Potpuno novi Ford Mondeo očekuje se krajem sledeće godine. Projekat ima kodnu oznaku CD542 i predviđen je za prodaju u celom svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here