Brabus Rocket 900

0
73

Brabus Rocket 900 je tjunirani Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ sa serijom izmena na motoru i šasiji i povećanjem snage na 900KS, a maksimalne brzine na preko 320km/h.

Automobil je ekskluzivan pošto će biti napravljeno samo 10 primeraka za čitav svet, a cena svakog pojedinačnog je 427.000 EUR, bez lokalnih poreza. Brabus je potvrdio da će biti napravljena i verzija za britansko tržište, sa upravljačem na desnoj strani.

Brabus Rocket 900 za pogon koristi značajno zmenjeni Mercedes-AMG twin-turbo V8 motor. Zapremina mu je povećana sa 4 na 4,5 litara, ugrađena je nova radilica i veći kovani klipovi, kao i snažnije klipnjače.

Standardni turbo punjači zamenjeni su parom većih. Ove izmene podržane su ugradnjom karbonskog vazdušnog usisnika, unapređenog sistema ubrizgavanja goriva, izduvnog sistema većeg protoka i rekalibrisanog ECU modula.

Maksimalna snaga je povećana na pomenutih 900KS i 1250Nm maksimalnog obrtnog momenta, ali je ova vrednost elektronski ograničena na 1050Nm u serijskoj verziji.

Kao i u standradnom modelu, snaga se prenosi na sve točkove preko devetostepenog automatskog menjača. Brabus je objavio podatak o ubrazanju od 0-100km/h za 2,8 sekundi, a do 200km/h za 9,3 skeunde. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 328km/h.

Ugrađene su veoma snažne karbon-keramičke kočnice i izvršeno je novo podešavanje AMG GT ogibljenja, pa je automobil spušten za 25mm. Dodate su i šire felne prečnika 21 inč napred i 22 inča nazad.

Najveća kozmetička izmena je aero kit koji proširuje vozilo, a Brabus napominje da ovi elementi doprinose stabilnosti i poboljšavaju hlađenje kočnica i motora. Tu su veći spliter, agresivniji zadnji difuzor i novo karbonsko zadnje krilo.

Kupci u kabini dobijaju Brabusove tepihe i pločice od nerđajućeg čelika sa natpisima i pozadinskim osvetljenjem koje je usklađeno sa bojom ambijentalnog svetla. Vrata i sportska sedišta trimovana su kožom dijamantskog dezena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here