U pripremi Audi RS e-tron GT

0
42

Audi je potrdio da će Audi RS e-tron GT biti vrhunac ponude električnih modela visokih perforansi ove marke. Ovo će biti prvi elektirčni model odeljenja Audi Sport, a prodavaće se od sredine sledeće godine uporedo sa regularnom limuzinom.

Standardni e-tron GT trebalo je da bude prikazan ove godine na Sajmu automobila u Los Anđelesu, ali je manifestacija otkazana zbog pandemije. Premijera je pomerena na 2021. godinu, a Audi je već potvrdio da će biti predstavljena i žestoka RS varijanta. To predstavlja promenu u strategiji Audi Sport odeljenja, čije su verzije do sada obično stizale oko dve godine posle premijere regularnih modela.

Audi e-tron GT će biti zasnovan na istoj platformi kao Porsche Taycan. Audi još nije objavio zvanične detalje o pogonu niti detalje o performansama. Automobil će koristiti setap sa tri električna motora, dok Taycan ima dva.

U RS modelu se očekuje velika baterija od 95kWh, dva motora na zadnjoj osovini i jedan na prednjoj. Aktivna i varijabilna kotrola vektorske raspodele obrtnog momenta brinuće se o agilnosti i upravljivosti. Audi najavljuje da će zbog postavke sa tri motora vozilom moći i da se kontrolisano driftuje. RS model će imati jedinstveno podešavanje šasije i manji klirens.

Na osnovu poređenja sa Taycanom, može se očekivati da će model imati oko 700KS, ubrzanje od 0-100km/h za oko 3 sekunde i autonomiju od oko 400km. sa jednim punjenjem.

Sve verzije Audija e-tron GT proizvodiće se u fabrici u Nekarsulmu, gde se pravi i supermodel R8. Fleksibilnost ove fabrike omogućava proizvodnju različitih oblika karoserije, ukoliko Audi odluči da proširi GT liniju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here