Prvi utisci: Renault Latiude 2.0 dCi

0
2658
Image
NAS SPONZOR

Zbog aktuelne reklamne kampanje koja prati početak prodaje Latitude modela svi sagvornici su Latitude povezivali sa masažom. U praksi masaža nogu, koja se pominje u reklami, je zapravo masaža leđa i to samo vozača. Zbog ovoga, ali i drugih stvari, boravak u vozačkom sedištu Latitude-a je bio vrlo lepo i relaksirajuće iskustvo.

Naslednik modela Safran je konačno stigao i u naše prodajne salone. Namerno smo preskočili Vel Satis, model kojeg se i sama kompanija nerado seća zbog očajnih prodajnih rezultata. Latitude u bukvalnom prevodu najćešće koristimo u kontekstu geografske visine, ali isto tako Latitude može označavati i širinu, prostranost, mesto za manevar. Ovaj drugi prevod nam se čini kao daleko bolji za naziv novog Renaulta.

Image
 

I pored toga što je test automobil stigao sa srednjim nivoom opreme u pitanju je jedan od najbogatije opremljenih automobila koje smo imali prilike da vozimo, a vozili smo automobile čija je cena bila na domak cifre od 100.000€.

Image
 

Pa ipak, mana ima. Možda i najveća je nedostatak hlađenja kožnih sedišta što je, ukoliko se autor ovog teksta pita, apsolutno neophodno za svakoga ko se odlučuje za kožni enterijer. Prosečne temperature tokom test perioda od 40C su bezbroj puta naterale autora da iz automobila iskoči “kao opečen”.

Image Image

 

 

 

 

 

Test vozilo je stiglo sa dCi 175 pogonskim agregatom i srednjim nivoom opreme – Business. Kad kažemo srednji, to treba uzeti sa rezervom zato što je Renault bukvalno dupke napunio kako baznu, a tako i ostale nivoe opreme tako da u poređenju sa malobrojnom konkurencijom – Latitude nudi za klasu ili dve više opreme u okviru osnovnih paketa opreme.

Image

Što se vožnje tiče, Latitude nije izneverio očekivanja. U pitanju je zaista “lađa” koja će pri brzinama 130-140kmč ponuditi minimalno buke i šuma, udobnu i komfornu vožnju u kožom presvučenom okruženju gde je sve dostupno pritiskom “na dugme”. Putnici na zadnjoj klupi imaju na raspolaganju zaista ogromnu količinu prostora sa kojim Latitude bez problema ugrožava i vrhunske limuzine.

Sve to po ceni od 26.500€. Što se nas tiče, odličan odnos dobijeno/uloženo.

 

Prethodni tekstNovi Volkswagen Polo GTI
Sledeći tekstTržište: Volkswagen rekordno u prvoj polovini godine
Večni entuzijasta.