Audi nudi funkcionalnosti vozila na zahtev

0
42

Kupci tradicionalno biraju opremu i funkcije u svom vozilu u trenutku kada ga kupuju i raspolažu njima do kupovine sledećeg automobila. Ovaj model mogao bi da se promeni u budućnosti, a neki proizvođači već nude mogućnost naknadnog dodavanja funkcija ranije kupljenom vozilu.

Porsche je bio među prvima koji je to uradio, a opcije postoje za električni model Taycan. Sada je i Audi počeo da testira ovaj model ponudom na tržištima Nemačke i Norveške. Prvi set funkcija koje mogu naknadno da se kupe odnose se na svetla, asistencije za vozača i multimediju, a dostupne su za modele E-Tron i E-Tron Sportback,  A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 i Q8.

Na primer, vlasnik E-Trona može da unapredi LED prednja svetla u matriks LED sistem sa automatskim dugim snopom. Matriks LED svetla ostaju salno uključena, a tehnologija automatski reguliše rad pojedinačnih lampi da snop ne bi zaslepeo ostale učesnike u saobraćaju.

Ostale funkcije koje se mogu dobiti na zahtev su MMI navigacija sa oznakom Plus i Audi Smartphone interfejs. Vlasnici imaju i mogućnost da produže pretplatu na servise iz paketa Audi Connect.

Dodavanje ili produžavanje funkcija, kao i plaćanje, reguliše se preko aplikacije ili myAudi veb sajta. Nakon procesa odabira funkcije, ona se šalje u vozilo putem osvežavanja softvera. Funkcija je dostupna kada se automobil startuje sledeći put.

Audi nudi mogućnost probnog perioda od mesec dana, nakon čega vozač odlučuje da li želi da zadrži funkciju ili ne. Kupljene i instalirane funkcije ostaju u vozilu i nakon njegove prodaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here