24h Nurburgring: Subaru pobednik u SP3T

0
1407
Image

 

Jedna od najvećih automobilskih trka na svetu – „24 sata Nirburgringa" održana je od 23. do 26. juna ove godine. U klasi SP3T za automobile ispod 2 litra zapremine motora sa turbo punjačem učestvovala je Subaru posada sa SUBARU WRX STI modelom, koji su trku završili bez problema ili incidenata kao prvi u svojoj (SP3T) klasi.

Subaru sportsko odeljenje STI (Subaru Tecnica International Inc.) je prvi put učestvovalo u ovoj trci 2008. godine. Od prvog učešća na trci, cilj Subaru tima je bila pobeda u klasi i stalno usavršavanje voznih osobina automobila. Model za ovogodišnju trku baziran je na STI modelu WRS STI tS koji je prošle godine bio četvrti i sa kojim su pobedili u klasi na ovogodišnjoj 6-časovnoj trci izdržljivosti koja je održana na istoj stazi sredinom maja.

Što se tiče Subaru tima, među vozačima WRX STI su bili povratnik Tošihiro Jošida koji na ovoj stazi ima ogromno iskustvo, zatim Karlo Van Dam iz Holandije i Marsel Engels iz Nemačke koji su se timu priključili prošle godine, dok je četvrti vozač bio Kouta Sasaki koji redovno učestvuje u trkama Super GT.

Finalna trka održana je po kišovitom vremenu, a Subaru WRX STI posada je startovala sa šeste pozicije u klasi, da bi nakon jednog časa tkre uspeli su da se domognu čelne pozicije koju nisu ispuštali do kraja 24-časovne trke.

 Generalni direktor STI odeljenja za ispitivanje automobila, Hideharu Tacumi izjavio je da je ovoga puta cilj bio da vozilo koje su oni proizveli izbori pobedu među najboljim svetskim trkačkim automobilima i da je veoma zadovoljan što je STI u tome i uspeo.

"Dokazali smo da pravac razvoja trkačkih vozila kojim se kreće STI nije pogrešan i uspeli da potvrdimo našu poruku da STI automobili donose zadovoljstvo u vožnji ogromnom broju vlasnika Subarua." – rekao je Tacumi.

Izvor: Subaru Srbija marketing

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here