Pagani najavio Huayru R

0
133
NAS SPONZOR

Sledeća i moguće poslednja verzija Pagani Huayre biće Huyara R, predviđena isključivo za vožnju na stazama. Ovu informaciju saopštio je direktor italijanske marke Horacio Pagani, a premijera je najavljena za 12. novembar.

Automobil će imati atmosferski motor, a sve dosadašnje verzije ovog supermodela koristile su šestolitarski twin-turbo V12 Mercedes-AMG agregat.

Huayra R će biti naslednik modela Zonda R iz 2009. godine. Taj automobil takođe je pravljen za staze, a u njemu su prvi put upotrebljene tehnologije koje su se kasnije našle u Huayri. Kao rezultat, Zonda R je imao veoma malo toga zajedničkog sa ostalim Zondama osim izgleda.

Verovatno će se slično desiti i sa Huayrom R, pošto je poznato da Pagani uveliko radi na nasledniku ovog modela. Novi Paganijev supermodel očekuje se 2021. godine sa V12 i baterijsko-električnim opcijama pogona. V12 će ponovo biti twin-turbo jedinica iz AMG-a, pa to nije agregat namenjen Huayri R.

Najekstremnija Huayra do sada je Huayra Imola, koja je predstavljena u februaru. Serija je ograničena na samo pet primeraka, a opisana je kao model koji testira nova rešenja. Ovaj model koristi poznati šestolitarski V12 sa dva turba kojji proizvodi 840KS i 1100Nm.

Prethodni tekstNissan Re-Leaf – koncept za hitne intervencije
Sledeći tekstF1: Botas na pol poziciju na Nirburgringu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here