Snimljen novi Aston Martin DB9

0
898
12aston_martin_db9_0.jpg

Ove fotografije pokazuju novi Aston Martin DB9 koji je u završnoj fazi razvoja i ispitivanja.

 

 

Iz profila, snimljeni prototip  izgleda duže nego što je trenutna verzija ovog modela, a očekuje se da proizvodni model bude dinamički jači sa čvršćim podešavajućim vešanjem i sa širim tragom točkova. Promene su i na prednjem delu sa novim usisnikom vazduha i većim farovima koji su u karakteričnom Rapide stilu sa dnevnim LED diodama. Na zadnjem delu auto dobija nove moderne svetlosne grupe slične onima koje se nalaze na većem modelu DBS. Unutar kabine je relativno kitnjasta unutrašnjost od koje treba da imaju koristi putnici, jer se koriste još kvalitetniji materijali i biće ugrađeno mnogo nove standardne opreme.

 

 

12aston_martin_db9_1.jpg

 

 

Linija motora će biti preuređena jer iz Aston Martina žele da smanje emisiju izduvnih gasova i da poboljšaju ekonomičnost vožnje zadržavajući performanse koje su u srcu brenda. To znači da je verovatno u pitanju zadržavanje svog sjajnog V12 motora, ali se očekuje da će on preradom  obezbediti manju potrošnju goriva. Ovaj model se ističe kao potpuno novi automobil, jer će korisititi postojeću VH platformu razvijenu za originalni model DB9 u 2004 godini.

 

 

12aston_martin_db9_2.jpg

 
 

 

Detalji o obnovljenom modelu DB9 su otkriveni u isto vreme kada je najavljeno da će engleska kompanija proširiti svoju saradnju sa kompanijim Ford do 2016 u vezi isporuke Aston Martin motora. Za sada Aston Martin stoji odlično zbog svog finansijskog uspeha u prošloj godini. Nove rezultate očekuje od prodaje svog super automobila One-77 i manje zahtevnog gradskog modela Cygnet.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here