Startovao ovogodišnji „Rally Serbia“

0
2454
Image
NAS SPONZOR

 

Juče je zvanično startovao 44. Reli Srbija (zvaničan naziv – Rally Serbia) na beogradskom Trgu republike pred velikim brojem ljubitelja brzina i automobilizma, tačno u 18,01 h.


N
ajveće automobilsko takmičenje u Srbiji boduje se za FIA Evropski kup-Istok, sa koeficijentom 10, FIA Trofej centralno evropske zone, reli Šampionat Bugarske i reli Šampionat Srbije.

Image

 

Ovogodišnji RALLY SERBIA u ime organizatora, Auto-moto saveza Srbije, otvorio je generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević. On je izjavio da je za automobilski sport izuzetno značajna činjenica da se već 44 godine održava kontinuitet u realizaciji ovog relija koji datira još od 1967. godine. Ovaj reli okuplja iz godine u godinu najznačajnija imena auto sporta, pa je tako danas startovalo 36 posada iz Srbije, Bugarske, Italije, Hrvatske i Rumunije.

Image

Image

 

U naredna dva dana najpoznatiji reli vozači Marko Tempestini, Iliev Dimitar, Krum Dončev kao i prošlogodišnji pobednik ovog relija Gyoshev Petar nadmetaće se na zahtevnim terenima Valjeva, Divčibara, Avale, Košutnjaka i Lisovića.

Izvor, foto: AMSS marketing

Prethodni tekstReli Srbija: Vojislav Lekić spreman za 44. Serbia Rally
Sledeći tekstF1 Velika Nagrada Evrope: kvalifikacije – prvi red za Red Bull
Večni entuzijasta.