Odgođena premijera većeg Porsche Taycana

0
43

Porsche će predstaviti prostraniju verziju električnog modela Taycan kasnije nego što je planirano zbog velike potražnje za inicijalnom varijantom u vreme pandemije korona virusa.

Taycan Cross Turismo imaće premijeru početkom 2021. godine umesto krajem ove godine, saopštio je direktor Porschea Oliver Blume. Nemački proizvođač sportskih modela neće otkazati nijedan projekat kao rezultat tržišnih problema izazvanih pandemijom i očekuje da će zadržati dvocifrenu marginu profita ove godine.

“Ova promena nam ne pravi probleme, samo smo optimizovali ciklusni plan”, rekao je Blume i dodao da Porsche gleda u budućnost sa samopouzdanjem pošto je oporavak prodaje u Kini pomogao da kompanija generiše veći prihod nego bilo koji drugi evropski proizvođač u prvoj polovini godine.

Porsche, Tesla i Toyota ostali su profitabilni u prvoj polovini godine, a ostali proizvođači su pretrpeli velike gubitke usled privremenog zatvaranja fabrika i prodajnih salona.

Uz eliminisanje nepotrebnih troškova, solidna prodaja Taycana i novih 911 Turbo i Targa modela pomaže Porscheu u teškom periodu za automoiblsku industriju. “Kompanija se promenila mnogo tokom korona virusa. Bilo je važno da se fokusiramo na suštinski važne stvari”, rekao je Blume na prezentaciji osvežene Panamere.

Planirane Porscheove investicije u električne automobile i digitalne servise ostaju neizmenjene. Plag-in hibridna verzija Panamere bila je jedna od osnova strategije prelaska na elektrifikovana vozila, čime je otoren put prezentaciji Taycana prošle godine.

Više od 60% kupaca u Evropi odabralo je plag-in hibridnu Panameru kada je reč o ovom modelu.

Audi i Porsche su se udružili u razvoju arhitekture za električna vozila za svoje buduće modele da bi bili konkurentiji Tesli, trenutno najvrednijem svetskom proizvođaču automobila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here