VW Golf GTE HyRACER

0
88

Volkswagen svake godine predstavlja jedan studentski koncept na godišnjoj manifestaciji Worthersee. Ove godine skup nije održan zbog poznatih razloga, ali je najnoviji koncept imao onlajn premijeru i reč je o plag-in hibridnom Golfu GTE HyRACER.

Automobil je prikazan u Autoštatu u Volfsburgu. Reč je o modelu koji je nekoliko meseci pripremala grupa pripravnika. Zasnovan je na Golfu GTE sedme generacije.

Karoserija je slična onoj sa trkačkog modela VW GTI TCR, sa redizajniranim prednjim delom, značajno povećanim usisnikom i naglašenim spliterom. Najupadljiviji detalj su prošireni bokovi (po 80mm), što je omogućilo ugradnju felni od 19 inča i pneumatika širine 265. Zadnjim krajem dominira agresivni difuzor sa velikim zadnjim spojlerom i produženim stop svetlom, uzetim iz modela Arteon.

Specifični detalji o pogonu i performansama nisu otkriveni, ali je poznato da standardni GTE pogon čine 1,4 litarski turbo benzinac i električni motor ukupne snage 250KS, čija je maksimalna brzina preko 220km/h. Volkswagen je dodao i sportski izduvni sistem sa dvostrukim cevima, niže ogibljenje i veće prednje kočione diskove od 380mm.

Kabina je dobila alkantaru na sedištima i centralnoj konzoli i kontrastne plave šavove, koji su referenca na elektrifikovani pogon. Karbonski trim primenjen je na vratima, a upravljač ima crveno start/stop dugme i taster za režime vožnje kao Audi R8. Multimedijalni sistem je rebrendiran za GTE HyRACER.

Ko što je slučaj sa svim ostalim Worthersee Volkswagen konceptima, ni za ovaj ne postoji plan o serijskoj proizvodnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here