Proizvođači traže odgađanje novog Eura 6

0
116
NAS SPONZOR

Suočeni sa kašnjenjem procesa testiranja i odobravanja motora zbog pandemije virusa korona, proizvođači automobila zatražili su od Evropske unije dodatno vreme da račiste zalihe vozila koja neće ispuniti predstojeći novi standard Euro 6.

Direktor FCA Majk Menli, koji je i predsednik udruženja evropskih proizvođača automobila ACEA, zatražio je u pismu evropskom komesaru za unutrašnje tržište Tijeriju Bretonu šestomesečno odgađanje uvođenja novih propisa.

Prihvatamo da su emisije polutanata osetljivo političko pitanje, ali želimo da naglasimo da predloženo odgađanje neće nikako uticati na nivo emisija vozila koja su u pitanju ili na kvalitet vazduha“, napisao je Menli.

On je dodao da u mnogim slučajevima to znači da vozila samo neće biti opremljena meračem potrošnje goriva.

Direktor FCA je napomenuo da 600.000 već proizvedenih automobila neće ispuniti standartd Euro 6d ISC-FCM koji stupa na snagu 1. januara 2021. godine.

Pokušaje da se raščisti inventar u vrijeme pandemije otežava “sumorna realnost” da mnogi proizvođači ne mogu da sertifikuju svoja vozila za prodaju zbog poremećaja procesa dobijanja odobrenja, napisao je Menli.

On je procenio da je na čekanju još 2.100 tipova odobrenja koja se odnose na emisione sisteme vozila koja ispunjavaju standard Euro 6d ISC-FCM, koja obuhvataju nove zaheve kaa je reč o saobraznosti i monitoringu potrošnje goriva.

Prethodni tekstBMW Serija 2 kupe – špijunski snimci
Sledeći tekstNove boje i grafike za Ford GT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here