Tri miliona proizvedenih modela Mazda3

0
855
mazda3

Mazda Motor Corporation objavila je da je 26. aprila ukupna proizvodnja modela Mazda3 dostigla cifru od tri miliona automobila, posle samo sedam godina i deset meseci od početka proizvodnje modela prve generacije, čime je Mazda3 postala najbrže prodavani model u Mazdinoj aktuelnoj gami putničkih vozila.

Mazda3 je pravi globalni proizvod: proizvodi se na tri lokacije – Mazdinoj fabrici Hofu u Yamaguchiju u Japanu (gde se proizvode svi evropski modeli), fabrici Changan Ford Mazda Automobile (CFMA) u Nanjingu u Kini i AutoAlliance Tajland (AAT) – i prodaje u 90 zemalja i regija. Trimilionita Mazda3 proizvedena je u fabrici Hofu. Reč je o modelu Sport s petoro vrata sa specifikacijama za japansko tržište, a pokreće ga Mazdin MZR 2,0-litarski motor opremljen i-stop sistemom i bele je boje (Crystal bela Pearl Mica).

Hirotaka Kanazawa, Mazdin izvršni direktor zadužen za istraživanje i razvoj, tom prilikom je izjavio: „Mazda3 otelotvoruje tri elementa Mazdinog DNK: izražajni dizajn, izrazitu funkcionalnost i izvrsnu upravljivost i vozne osobine. Zahvaljujući kontinuiranom globalnom uspehu, Mazda3 postala je jedan od najvažnijih Mazdinih modela, čineći trećinu od ukupne prodaje svih Mazdinih automobila. Od predstavljanja modela prve generacije, Mazda3 odgovorila je svim izazovima automobilskog tržišta, jačajući Mazdin DNK uz vrhunsku bezbednost i brigu za očuvanje životne sredine."

Izvor: Mazda Srbija marketing

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here