2020 Škoda Octavia Scout

0
116

Škoda je prikazala Scout verziju modela Octavia. Poput prethodnika, reč je o karavanskom modelu sa povećanim klirensom za 15mm u poređenju sa regularnim karavanom, a dodati su i zaštitni paneli u donjem delu karoserije.

Prethodne verzije su standardno imale pogon na svim točkovima, ali nova Octavia Scout moći će da se dobije i sa pogonom na prednjim točkovima. Kupci će moći da biraju između 1,5 litarskog TSI benzinskog motora od 150KS i dvolitarskog TDI agregata od 115KS u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem.

U ponudi je i 1,5 TSI e-TEC blagi hibridni pogon sa sedmostepenim automatskim menjačem. Za ljubitelje više snage tu je i 2.0 TSI agregat od 190KS, kao i 2.0 TDI EVO, premijerno u Octaviji sa 200KS i 400Nm. Najsnažniji benzinac i dizelaš kombinuju se sa pogonom na svim točkovima i DSG transmisijom. Dizelaš može da povuče prikolicu mase do 2000kg.

Novi Scout duži je za 16mm i širi za 15mm od stare verzije, a prtljažni prostor ima zapreminu 640l, što je najviše u klasi. Automobil je odozdno zaštićen panelima i ima plastične ivice blatobrana, a zadnji kraj je dekorisan imitacijom aluminijuma. Standardne felne od 18 inča mogu se zameniti većima od 19 inča.

Škoda je napravila i određene izmene u kabini kako bi se Scout razlikovao od ostalih Octavija. Sedišta imaju specijalne presvlake prilagođene aktivnostima putnika na otvorenom, potom trim sa imitacijom drveta na centralnoj konzoli i smeđe šavove. Dodati su i hromirani detalji na centralnoj konzoli, vratima i ručkama.

Prodaja nove Octavije Scout počinje kasnije ove godine. Lista standardne opreme je prilično bogata i obuhvata srebrne krovne nosače, grejanje i sklapanje retrovizora i LED maglenke. Na listi dodatne opreme su matriks prednja LED svetla i veći ekran za multimediju od 10 inča.

Više zvaničnih informacija očekuje se početkom jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here