Jeep Compass u novoj evropskoj specifikaciji

0
63

Jeep je osvežio model Compass u specifikaciji za evropsko tržište. Model za 2021. godinu od sada će se i proizvoditi u Evropi – u FCA fabrici Melfi i to u pet trimova. Automobil je dobio seriju unapređenja u novi motor. Kasnije tokom godine biće predstavljan i plag-in hibridni sistem.

Novi Compass za Evropu dobio je 1,3 litarski turbo četvorocilindrični motor koji je 30% potentniji u odnosu na prethodni model. Agregat proizvodi 131KS koje se prenose na prednje ili sve točkove. Compass će biti ponuđen u pet verzija: Sport, Longitude, Mighty Eagle, Limited i S. Ovaj poslednji ima na raspolaganju 150KS.

Bez obzira na trim, kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelog menjača i nove transmisije sa suvim kvačilom ukoliko se koristi benzinski motor. U ponudi je i 1,6 litarski dizelaš od 120KS i 320Nm, ali samo u kombinaciji sa šestostepnim manuelnim menjačem za pogon na prednjim točkovima.

Plag-in hibrid sa oznakom 4xe naći će se u katalogu u drugoj polovini godine. Ovde se koristi 1,3 litarski benzinski motor i električni agregat koji proizvode ukupno 190KS ili 240KS, a snaga se prenosi isključivo na prednje točkove.

U kabini vozač i putnici mogu da uživaju u Uconnect multimedijalnom sistemu, koji obuhvata funkcije My Car i My Remote. One omogućavaju vršenje nadzora nad vozilom sa daljine i daljinsko otključavanje ili zaključavanje. Tu su i napredni sistem pored upozorenja na čeoni sudar i napuštanje saobraćajne trake, kao deo standardne opreme u svim trimovima. U opcionu opremu spadaju pokrivanje slepih tačaka, adaptivni tempomat, senzori za parkianje i kontrola bočnog saobraćaja. Ostale novosti za evropski Compass su šest novih opcija za felne, pet novih boja karoserije i redizajnirana zadnja daska koja pokriva prtljažni prostor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here