Peugeot predstavio električni e-Traveller

0
144
NAS SPONZOR

Peugeot je prikazao novu električnu verziju kombija sa osam sedišta pod imenom e-Traveller. Vozilo, koje je mehanički identično komercijalnoj verziji e-Expert, naći će se u prodaji od jula.

Električni agregat smešten u prednjem kraju i proizvodi 135KS i 260Nm maksimalnog obrtnog momenta, što kombiju omogućava da ubrza od 0-100km/h za 13,1 sekundu i dostigne maksimalnih 130km/h.

e-Traveller ima tri režima vožnje. Eco ograničava snagu motora na 80KS i 180Nm da bi se maksimizirala autonomija. Normal povećava snagu na 107KS i 210Nm, a u Peugeotu kažu da je to dovoljno za svakodnevne potrebe. Režim Power otključava maksimalnu snagu motora.

Baterija od 50kWh osigurava autonomiju od 230km sa jednim punjenjem. Peugeot garantuje da će baterija zadržati kapacitet tokom osam godina ili pređenih 100.000km.

Na monofaznom punjaču snage 7,4kW baterija se potpuno puni za 7,5 sati, Ako se koristi trofazni punjač od 11kW isti rezultat se postiže za pet sati. Komercijalno dostupni brzi punjač od 100kW puni 80% baterije za samo 30 minuta.

Baterija je smeštena uz konstrukciju šasije, što znači da nije narušena praktičnost u odnosu na model sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Sa svih osam sedišta na mestu, prtljažni prostor iznosi 1500l, a ako se drugi i treći red sedišta uklone, taj prostor raste na 4900l.

Električni Traveller ima neke vizuelne osobenosti, poput zatvorene prednje maske, novog izgleda instrument table sa meračem napunjenosti baterije i jedinstvenom grafikom na sedmoinčnom ekranu za multimediju.

Kupcima je dostupan širok spektar opcione opreme, uključujući head-up prikaz podataka, grejače sedišta, kožni tapacirung i klima uređaj koji može da ohladi ili zagreje vozilo pre vožnje. Komande se šalju preko specijalne aplikace za mobilni telefon.

Prethodni tekstMansory McLaren SLR
Sledeći tekstSSC Tuatara Experience

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here