Početna Vesti Auto Noviteti 2021 Toyota Hilux

2021 Toyota Hilux

0
140

 

Toyota je preradila svoj pikap model Hilux za 2021. godinu revidirajući dizajn i šasiju, a u ponudu je uvrstila i snažniji dizelski motor. Prodaja osveženog modela počinje u novembru.

Hilux je dobio novi izgled prednjeg kraja sa trodimenzionalnom rešetkom i preoblikovanim branikom. Viši paketi opreme donose LED prednja i zadnja svetla, a u ponudi je i metalik bronzana boja.

U kabini je unapređen multimedijalni sistem osmoinčnim ekranom, softverom koji brže reaguje na komande i novim fizičkim tasterima za pojedine funkcije. Dodata je i podrška za priključivanje iOS i Android uređaja, a tu je u JBL audio sistem snage 800w.

Toyota sada nudi i 2,8 litarski dizelski motor pored jedinice zapremine 2,4 litra. Novi agregat proizvodi 202KS i 500Nm, a sa njim Hilux ubrzava od 0-100km/h za okruglo 10 sekundi, što je za 3,2 sekunde brže nego sa manjim motorom. Podaci o potrošnji goriva prema WLTP ciklusu za sada nisu objavljeni.

Prerađni su sistemi ogibljenja i upravljanja, pre svega da bi se poboljšala udobnost na regularnim putevima. Drugačije podešeni amortizeri i redizajnirane opruge osiguravaju komforniju vožnju, tvrdi japanska kompanija. Izvršene su i izmene radi unapređenja vožnje izvan puteva, poput naprednije regulacije rada motora pri nižim obrtajima, revizije kontrole stanilnosti i novog sistema praćenja ugla točkova. Poboljšan je i odziv na papučicu gasa.

Najviši paket opreme Invincible X donosi seriju stilskih unapređenja spolja i unutra u odnosu na standardni model.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here