Ferrari Superamerica 45

0
1608
11ferrari_superamerica45_0.jpg

Ovaj jedinstven prototip je napravljen da svoj javni debi ima na izložbi Villa d”Este Concorso d”Eleganza u Italiji 20. maja 2011.

Nazvan Superamerica 45 sa V12 motorom, ovaj kupe kabriolet je zasnovan na prelepom modelu Ferrari 599. Kao i kod suptilnih promena u dizajnu, jedan deo krova izrađen je od ugljeničnih vlakana. Prtljažnik je pažljivo oblikovan da sakrije krov kada je auto otvoren i takođe je napravljen od lagane legure karbon fibera.

11ferrari_superamerica45_1.jpg

Zadnji branici i odbojnici su u boji karoserije, a protok vazduha ide bez problema kroz zadnje lukove iznad točkova. Bočni izgled se i dalje odlikuje novim otvorima za vazduh na prednjem krilu. Konačno, Ferrari Superamerica 45 takođe karakteriše hromirana prednja maska i uglačani aluminijumski A stubovi, aluminijumski nosač spoljnog ogledala i ručke na vratima. Završna boja karoserije se zove Blu Antille, točkovi su u boji karoserije sa kontrastnim dijamantskim završetkom od žice.

11ferrari_superamerica45_2.jpg

Krov i drugi delovi karoserije od ugljeničnih vlakana, prednji spliter, stranice vozila i zadnji difuzor, nalaze se u posebnom kontrastu tamnije plave boje. Kolor tema koja je preneta na kokpit, karakteriše tamno plava boja ugljeničnih vlakana instrument table i vozačkog okruženja. Unutrašnjost je obložena kombinacijom Cuoio kožnih isečaka i Blu Scuro karbonskih vlakana. Unutrašnjost takođe poseduje najnoviju generaciju touch-screen informacionog sistema. Ovaj model je naručio bogataš sa sedištem u Njujorku, Peter Kalikow, a automobil je stilizovan od strane Ferarri Design-a i projektovan i izgrađen u kompaniji Ferrrari. Auto je naručen još 2010. Ovaj model je dizajniran da proslavi 45. godina od kada je prvi put Kalikow postao kupac Ferarri-ja, tako da broj 45 u svom nazivu simbolizuje taj period.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here