Ono što je prošle godine stajalo kao vrlo verovatno, danas je i dobilo svoj očekivani epilog – Sebastian Vettel napušta Ferrari na kraju godine.

Već na testiranju pred sezonu, koje je za sada jedini aktivni momenat za F1 ove godine, krenule su intenzivnije priče oko statusa i ugovora koji Vettel ima u ekipi Ferrari. Obe strane su govorile kako im se ne žuri sa pregovorima, kao i to da im je prva opcija produženje saradnje. Međutim, kako to uvek biva u F1, situacija iza kulisa je bitno drugačija. Vettel je svojim performansama prošle godine već dobrano srozao svoj ugled i pregovaračku poziciju, pa stav koji ima Ferrari posve očekivan. Da je sezona 2020. počela, Vettel bio imao par trka šanse da nešto učini za svoju karijeru, ali kako vreme prolazi, bilo je jasno da su opcije za ostanak u ekipi iz Maranela sve manje. Ferrari je na sto stavio „bezobraznu“ ponudu koja bi efektivno značila status drugog vozača. Dakle, jednogodišnji ugovor i drastično manju platu. Ovo je sasvim logično, jer Ferrari nema interesa više da plaća veliku sumu za vozača koji je isti ili sporiji od Leclerc-a kome je već produžen ugovor. Ferrari je znao da ovakvu ponudu Vettel teško može prihvatiti, pa je danas i zvanično objavljen kraj saradnje između nemačkog vozača i italijanske ekipe. Tako je došao kraj sna da Vettel nastavi tamo gde je Schumacher stao. Vettel je došao u ekipu 2015. godine upravo sa ovakvim ambicijama, ali posle šest godina u tome nije uspeo. Sezona 2018 je bila najbolja šansa za titulu, ali greške koje su pravili vozač i ekipa su uticale da ta prilika propadne.

Nakon ove odluke, Vettel sa nalazi u veoma nezgodnoj poziciji. Ogromna promena pravila najavljena za sezonu 2021. su odložena, pa je eventualno „mešanje“ karata po pitanju performansi timova takođe pomereno. Mesta u tri vodeća tima nema, a realno je pitanje i da ima, da li bi želeli da izdvoje novac koji Vettel traži. Jednostavno, na raspolaganju ima vozača koji su sada “tu negde” pa ta investicija, posebno u ovo vreme, nema smisla. Jedna od opcija koja se pominje je McLaren, koji od sledeće godine prelazi opet na Mercedes motore. Možda Ferrari proceni da im je Sainz zanimljivije rešenje od Giovinazzi-a, pa se tu otvori mesto. No, pitanje je opet želje McLaren-a da to plati, kako i trenutne sposobnosti ekipa da sa vrati „na staze stare slave“. Svi se dobro sećamo kako je Alonso prošao sa tom idejom. Slična situacija je i u Renault-u, gde Ricciardo već ne zna šta će da radi. Zamena Raikkonen-a u ekipi Sauber je moguća opcija, ali je opet teško poverovati da Vettel ima tu želju da bude „backmarker“. Jedina šansa iz šešira kojoj bi Vettel mogao da se nada bi bio totalni šok – da Hamilton napusti Mercedes pošto i njemu ugovor ističe na kraju ove godine. Jedino bi Mercedes hteo da izdvoji novac koji Vettel traži, bukvalno na račun kombinacije „nemački vozač, nemačka ekipa“, pa da to bude nova motivacija za sve. Kako su šanse za to baš male, imajući u vidu aktuelno stanje ekipa Ferrari i činjenice da se i sledeće godine voze isti bolidi, najrealnija opcija za Vettel-a je penzija. Svojim učinkom prošle godine se postarao da to bude baš tako, što nikako neće biti slavan završetak karijere za vozača koji je uspeo da osvoji četiri šampionske titule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here