Toyota predstavila evropski Highlander

0
105

Toyota je prikazala model Highlander u specifikaciji za evropsko tržište, gde prodaja kreće početkom sledeće godine. Veliki SUV sa tri reda sedišta time se pridružuje Toyotinim modelima sa povećanim klirensom C-HR, RAV4 i Yaris Corss.

Kapacitet prtljažnika je 658 litara, a sa obaranjem drugоg reda sedišta prostor raste na 1.909 litara. U ponudi će biti samo hibridni pogon za evropski Higlander. Reč je o kombinaciji 2,5 litarskog benzinskog agregata i po jednog električnog motora na prednjoj i zadnjoj osovini, koji se napajaju iz nikl-metal hidridne baterije.

Maksimalna snaga je 247KS, a eimisija CO2 je 146g/km uz prosečnu potrošnju goriva od 6,6 litara na 100km prema novom WLTP ciklusu. Toyota naglašava da je ovo najbolji odnos snage i emisija u ovom segmentu.

Highlander je opremljen Toyotinim Safety Sense bezbednosnim tehnologijama i sistemima koji pomažu vozaču. Paket se, između ostalog, sastoji od sistema koji se aktivira neposredno pre sudara i preusmerava vozilo da bi se sudar izbegao, adaptivnog tempomata, tehnologije za prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenja na napuštanjе saobraćajne trake и automatskih dugih svetala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here