BMW M modeli imaće još više snage

0
468
NAS SPONZOR

Direktor BMW M odeljenja Markus Flaš izjavio je da u budućnosti ne treba očekivati da će M modeli biti podvrgnuti nekoj vrsti ograničenja kada je reč o snazi i naglasio da M automobili nisu konkurencija ostalim modelima nego vrhunac kada je reč o uživanju u vožnji.

Blizu polovine prodatih BMW automobila čine modeli sa M oznakom (M trim ili čistokrvni M modeli), što je u nekim krugovima pokrenulo pitanje da li M počinje da gubi deo kredibiliteta.

M nikada nije bio konkurent samom BMW-u. M je preterivanje u onome za šta je marka BMW sinonim. M je dodatak BMW-u i tako će i ostati“, izjavio je Flaš.

Veliki deo uspeha tokom prethodnih godina pripisuje se relativno umerenom M2, a Flaš kaže da je to “manji, živahniji i tvrđi paket” u poređenju sa M3 i M4. “Ti automobili se ne nadmeću međusobno. Veoma sam zadovoljan setapom moji imamo i nastavićemo na taj način”, rekao je šef M odeljenja australijskom magazinu Whichcar.

On je rekao da snaga ne znači ništa bez kontrole i da ne postoji automobil sa previše snage, nego je samo pitanje kako će to vozilo biti podešeno i koliko će biti pristupačno.

Ako pogledate unazad 10 do 15 godina, ako biste zamislili limuzinu sa 625KS verovatno biste se uplašili. Sada vam možemo dati M5 sa 625KS i ako bi ga vozila moja mama, zimi – sve bi bilo u redu. Samo je pitanje kako ćete sve urediti u jedan paket koji je pogodan za sve, a M je u tom uvek bio briljantan. Ne očekujte ograničenje snage”, rekao je Flaš.

Prethodni tekst2020 Kia Sportage
Sledeći tekstHofele-Design HG Sport