SEAT je na stazi NAVAK predstavio svoj Cupra i FR program vozila, a sa posebnim akcentom na najbrži serijski Leon model – Leon Cupra 300. Glavna atrakcija je zapravo bio Leon TCR kojim je upravljao Đordi Hene, bivši WTCC vozač i zvanični razvojni vozač kompanije SEAT.


SEAT je promociju na NAVAKU napravio ne samo za domaće medije, već je u pitanju bila višednevna međunarodna promocija što je garantovalo da će promocija biti veoma zanimljiva.

Pristunim medijima su se obratili ljudi iz kompanije SEAT koji su predstavili dosadašnje rezultate prodaje ove kompanije, kao i plan predstavljanja novih modela. SEAT tokom protekle godine beleži izuzetno pozitivne rezultate, a od početka ove godine su ti rezultati još bolji, pre svega zahvaljujući modelu Ateca. Rezultati prodaje koji su zabeleženi tokom ovog proleća su zapravo najbolji za ovu kompaniju još od 2001.

Jan Conesa, iz SEAT komunikacija, je najavio da će portfolio ove kompanije biti uskoro proširen modelom Arona kao i novim modelom iz subkompakt SUV klase. Za budućnost SEAT takođe najavljuje autonomnu vožnju i elektrifikaciju pogonskih sistema.

Holger Voll, iz SEAT tehničkog centra, je najavio šta to nude atkuelni Leon, Ateca i Ibiza modeli. O Leonu i Ateci smo već pisali, dok je peta generacija modela Ibiza upravo predstavljena. SEAT je za novi Ibiza model po prvi put koristio MQB A0 platformu koja je omogućila bolje iskorišćenje raspoloživog prostora.

Na tržištima na kojima se Ibiza već nudi, gama motora je delimična i trenutno se sastoji samo od benzinskih agregata zapremine 1,0 litara sa ili bez turbo punjača. Od jeseni na raspolaganju će biti potpuna gama uključujući i novi 1.5 TSI sa 150KS, 1,6 dizele i novi 1,0 benzinski turbo CNG motor.

Naš dnevni plan se sastojao od tri aktivnosti – vožnja na trkačkoj stazi u Leon ST Cupra 300, terenska vožnja u Ateca modelima i vožnja Ibiza FR i Ateca FR modela po putevima u okolini staze Navak.

Sama činjenica da je u konferencijskoj sali bio parkiran Leon TCR na čijem je staklu pisalo ime Jordi Gene, je govorila da će prva aktivnost biti izuzetno zanimljiva.

No, bila je tu još jedna „stanica“. U pitanju je SEAT muzej gde su prikazane prethodne verzije modela Ibiza, kao i dve prethodne generacije modela Leon. Ibiza modeli sami po sebi većini nas verovatno nisu posebno zanimljivi jer ih na ulici još uvek vrlo često možete videti, čak i prvu generaciju.

No, ono što je nama bilo izuzetno zanimljivo je prva generacija modela Leon sa V6 pogonskim motorom i 4Drive pogonskim sistemom, kao i prvi Seat model sa motorom sa preko 200ks. U današnje vreme 200ks zaista nije posebno zanimljivo, ali u 2000. to je sigurno bio izuzetno brz automobil koji je vrlo redak na našim ulicama, a posebno redak u odnosu na Golf VR6 sa kojim ovaj model deli pogonski agregat.

Kustos ovog „mini muzeja“ je bio izuzetno predusretljiv tako da smo saznali dosta detalja o ovom automobilu, ali i neke zanimljivosti o reli programu Ibiza Kit modela prve i druge generacije.

Aktivnosti, aktivnosti…

Svaki vozač je imao na raspolaganju po šest krugova na stazi, vozeći karavan verziju Leon Cupra 300 modela koji je specifičan po tome da poseduje 4Drive pogon koji nije na raspolaganju za hečbek varijantu istog modela. Leon Cupra pokreće 2.0 TFSI agregat sa 300KS i nudi 380Nm u opsegu od 1800 do 5500 obrtaja što omogućava ubrzanje 4,9s do 100kmč i maksimalnu brzinu od 250kmč.

Tempo koji Cupra 300 nudi je, čak i u poređenju sa prilično ozbiljnim trkačkim automobilom kao što je Leon TCR, impresivan. Za razliku od klasičnih promocija kada vozimo nove modele na stazi, tempo koji je davao Đordi Hene je bio bolji od onog koji je vaš autor mogao da ponudi, a nije da se nije trudio – što je potpuno mokra majca i dokazala i pored toga što je klima bila na MAX.

Kao finiš ove aktivnosti data nam je prilika da budemo voženi kao saputnici u Leon TCR trkačkom automobilu, što je dalo pravi pečat ovoj aktivnosti, ali i mogućnost da iz prve ruke osetimo koliko je zapravo mala razlika u performansama u odnosu na TCR trkački automobil – bar kada govorimo o performansama na pravcu. Kočnice, ogibljenje i trkački slikovi nisu za poređenje sa serijskim automobilom, tako da u tom pravcu ne pravimo nikakvo poređenje, niti bi ga trebalo očekivati.

Terenska vožnja, kao druga aktivnost, nam je omogućila da se ogromna količina adrenalina malo smanji, tako što smo na off road poligonu prepreke prolazili vrlo malim brzinama, kako je to i uobičajeno kada se “napadaju” off road prepreke.

No, ideja je i bila da iskoristimo sposobnosti 4Drive pogonskog sistema, Hill Hold funkciju, kao i da osetimo koliko pomoći može da pruži novi sistem kamera koji u terenskom režimu rada daje pregled situacije u 360 stepeni što u uslovima malo teže terenske vožnje svakako može biti od pomoći. Naravno, Ateca vozila koja su bila na raspolaganju su bila opremljena pneumaticima namenjenim upravo za terensku vožnju.

 

Završna aktivnost je bila vožnja po javnim putevima dva FR modela – Ibiza i Ateca. SEAT je pre nekoliko meseci proširio Ateca gamu sa FR modelom, tako da je ovo bila sjajna prilika da probamo 2.0 TDI 190 pogonski sistem u Ateca karoseriji. Znamo da je u pitanju izuzetno moćan agregat koji sa lakoćom pokreće daleko teži Audi Q5, ali je u par stotina lakšoj karoseriji sposoban za izuzetne performanse.

Nešto tvrđe trimovano ogibljenje u odnosu na klasični model je lako osetno, ali je i razumljivo imajući u vidu ozbiljno povećanje snage u odnosu na pogonske motore iz standardne ponude. Naravno, FR model podrazumeva serijsko prisustvo 4Drive pogona i DSG menjača – sve ono što Ibiza FR ne podrazumeva.

Naime, Ibiza FR je bila prvi auto sa manuelnim menjačem koji smo imali prilike da probamo tog dana što je jasna indikacija da će u skoroj budućnosti skoro svi modeli okrenuti ka performansama biti opremljeni automatskim menjačem.

Za pogon nove FR Ibize je zadužena nova generacija TFSI agregata zapremine 1,5 litara koja pored povećane efikasnosti nudi i mogućnost rada sa isključenjem dva cilindra kada je opterećenje motora malo. Nova Ibiza FR nudi vrlo moderan enterijer, udobna sportska sedišta i izuzetno snažan motor, a da pri tome kao model iz FR ne traži prevelik kompromis po pitanju udobnosti u vožnji.

SEAT je sa novim Cupra i FR modelima u svojoj ponudi svakako ponudio vrlo zanimljive opcije kupcima koji žele nešto snažnije pogonske agregate pod haubom, ali je širok spektar agregata i kombinacija pogona i menjača prilično širok tako da u kombinaciji sa modernim izgledom karoserije i dramatično bogatijim i modernijim enterijerom ponuda izuzetno konkurentna, a prilično razumne cenovne pozicije tu ponudu čine samo još zanimljivijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here