Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vesti sa stranog moto tržišta

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Šta reći, koju posluku porati...
    Zasad sam prilično neodređen-da su trebali reorganizaciju - trebali su, puno se trošilo, išlo se previše srcem a ne pameću ali opet VW, tjah, ne znam.
    Mislim da od one atmosfere iz fabrike (nema robota, samo ljudi i to većinom domaći) nema više ništa, srediće to švabe, cakum pakum. jbg, a baš mi se to sviđalo, imalo je neku harizmu, onako kad uđeš u halu, a ona kao neka velika radionica, atmosfera baš onako, domaćinska. Opet, takav odnos ih je i koštao gubitaka.
    Što se tiče budućih modela, mislim (da ne kažem da sam ubijeđen) da je skuter izvjesan, i to u maxi izdanju, sa mašinom od monstera. Kao što zmaj reče, tržište se kreće u tom smjeru. Ducati već sad ima dosta fin portfolio - od monstera, preko hypermotarda i streetfightera, do diavela, multistrade i 1199 na vrhu. Što bih ja očekivao, uz pomenuti maxi skuter je neka manja verzija multistrade i nešto poput versysa i ove honde što bruyo testira. Mislim da bi to mogli u narednih 3-5 godina.
    Pazi, Ducati je prije 10 godina imao, praktično, samo dva modela , 998 i monster. Supersport, sporttouring i nijesu imali neku prođu a mh900 je bio samo trenutak inspiracije.
    @bruyo
    Lambo je izbacio neke glasine o svom terencu urus, aston je takođe najavio svoj, doduše strašno ružnu, lagondu, porsche kreće sa manjom verzijom - macan-om, svi se prilagođavaju tržištu pa ko kaže da lambo neće krenuti sa nekim autom tipa panamere ili bentley neki super continental gt, platformu za sve imaju.
    Možda pozitivna stvar je ta što će Ducati postati dostupan u više zemalja preko VW dilerske mreže, manja će biti kritična granica motora koji se moraju prodati.
    "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

Uploaded with ImageShack.us
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

^^
        Mozda je primerenije bilo "DUCATEN strecken"
        Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Ne znam što se svi toliko spremni da se sprdaju oko ove kupovine. Ne vidim kako može za bilo koga da ispadne na loše kvalitet će moći samo da se poveća dok će Ducati i VW više da zarađuju. Cene nema šanse da ide dole jer ipak ekskluziva je to tako da ni ljubitelji japanaca nemaju šta da strahuju. Da je zanimljivo šta će da bidne, zanimljivo je.

He who loses control, loses.

Comment

Solex se vraća na tržište ovaj put sa biciklom na hibridni pogon

Comment

Moj drugar ima starog sa dvotaktim benzinskim u potpuno ispravnom stanju. Platio sa nesto oko 150 evrica, pre dve godine.
              "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Originally posted by zmaj View Post
                Yamaha, od 2008. izbacuje još jednu reviziju TMAXa. Mašina se povećava na, poreski totalno glupih, 530ccm i snaga ide na 50KS. Promocija danas u 22 časa.
                Videh pre neki dan 530-ku parkiranu ispred firme. Nisam je odmah slikao, a kada sam se vraćao - više je nije bilo. Tako mi i treba kad sam hteo što pre da se dokopam bureka...

Mašina iz daleka izgleda zajebano, odma znaš da je prgav. Ne znam kako ide, ali sam ubeđen da većina raje na semaforu nema šta da traži.

Da se podsetite...

Comment

ne znam na kakvu raju mislis, ali sto se motoraje tice bilo koji ozbiljniji MOTOR (= supermoto jednocilindrasi, dvotaktoli 125 i slicno) odlazi

Comment

Mislim da je zmaj u pravu tolko snage i cvt ti zaista daju samopouzdanje da odvreš gas dok kod pravih mašina to baš i nije slučaj. Naravno ima tu i faktor iznenađenja jer kod skutera svi izgledaju isto imali oni 125 ili 650 (burgman recimo) pa kad 650-tka krene sve iznenadi. Kola ne računam tu ti je 125 dovoljno da 90% ostaviš u poteznaju od semafora do semafora

Comment

Originally posted by zmaj View Post
                      Pjađo napravio 350 mašinu (realno 330ccm) koja pravi 33KS. U paketu stiže deblja zadnja guma i ABS/ASR. Konačno valjan odgovor na 300 mašine iz Kymco ponude (Downtown i People). I Honda pravi 300 mašinu koja radi 27KS, što je nešto malo više nego Pjađo 300, ali i dalje je svaki KS pride bitan.

http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/10821/8/
                      Danas se šetam sa klinjom i gledam u beli Beverli - mnogo mi čudan. Crne felne i debeli auspuh... Ne budem lenj, pređem ulicu kad ono... 350!

Honda Srbija ima prodajnu akciju za PCX 125

By zmaj at 2012-05-19

By zmaj at 2012-05-19

By zmaj at 2012-05-19

Comment

Ducati bi se vrlo brzo mogao naći u problemima pošto je nedavni zemljotres u Italiji pogodio solidan broj dobavljača delova za ovu Italijansku kompaniju. Postoji bafer delova lai je on mali pošto Ducati odavno upošljava Just in time sistem proizvodnje.

Comment

Da, pogođena je Emilia Romagna a Ducati 90 % djelova nabavlja iz okoline Bolonje, tj iz Emilie Romagne
                          "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

Comment

Ulazak Audi-ja na tržište motocikala malo prodrmao BMW pa bavarci mute neke novine za 2013. Izgledaju kao neke naked mašine ali sa različitim mašinama u onoj agresivnijoj izgleda da su 4 cilindra dok ona sa okruglim farom koristi bokser

Comment

Working...
                              X