Reno predstavio novi Stepway i Logan. Tačnije Logan je samo predstavljen, dok je Stepvej predstavljen i vožen.
[Only registered and activated users can see links. ]
Kako vreme prolazi, nekih realističnih zamerki na kontro Dačije ima sve manje. Nova generacija Sandero/Logan je dobila moderniji izgled, malo tehno džidža bidža (digitalna klima, električna parkirna, keyless, automatski brisači...), novi infotejnment i.... nova i daleko bolja sediÅ¡ta.
Iz ponude su izbacili dizelke, tako da kupci Logana imaju na raspolaganju 1.0L sa 65KS i 0.9T sa 90KS. Kupci Sandera samo TCe 90. Ende.
Ima opcioni fabrički plin koji je napravljen tako da ne liči da je pravi fabrički jer zadržava 50L benzinski rezervoar i dodaje 40L plinski u rezervnom točku. Plin se nudi samo za TCE 90 koji kad se vozi na plin izbacuje 100KS tako da se zove ECO-G 100. Na spisku opcija se nalazi i CVT menjač Å¡to će verovatno da bude zanimljivo sve većem broju vozača koja bi da se vozi kroz grad i da motri na deÅ¡avanja na nekoliko mesindžera, fb-insta-tvajberu.
Cene idu o 10l za Logana sa 65KS do 13k za CVT TCE, dok Sandero ide malo skuplje od 11 zato što odmah startuje sa TCE pa do skoro 14 sa CVT i svim drangulijama.
Informacije o zapremini gepeka će vas zapanjiti. Å*OKANTNO! FOTO/VIDEO.
Provozah pliniranog Sandera jedno 50-tak km, to sada zvuči sasvim korektno. Jeste, trocilindar je bučan, ali treba biti i malo realističan jer to je novi auto koji koÅ¡ta 11-13k. Ima dosta mesta pozadi, sve je to sada na svom mestu, moja najveća zamerka za Dejsije - sediÅ¡te, je sada sasvim korektno. U principu su prebacili sve iz aktuelnog Dastera, tako da znam da će to da bude okej i kad se malo duže sedi za volanom, ne pola čuke kao Å¡to sam sad imao prilike.
Sandero ima klirens od 201mm Å¡to je jedna ozbiljna brojka, tako da u paketu sa viÅ¡e gepeka i putničkog prostora - svako iole racionalan ne bi smeo da nađe niti jedan jedini razlog zaÅ¡to bi pukao 3-4-5-6k viÅ¡e za B segment u režiji poznatijih marki.