Bio danas u ekspres pregledu situacije. Generalno sam u teÅ¡kom deficitu sa vremenom, plus sam neÅ¡to zaribao Å¡to je danas i doktor potvrdio, plus Å¡to je situacija sa domaćim uvoznicima tragikomična, tako da sam novinarski dan zgusnuo u par sati koje sam proleteo sa mlađim klincem koji je viÅ¡e uživao nego ja. Dodatno, svi ti skupi automobili koji su mi možda i zanimljivi, mi sad samo izgledaju kao igračke nekih opÅ¡tinskih i resornih mikro diktatora, dok većina raje sad već računa kola sa ispod 200k na cajgeru da su "ko nova". Kapiram da svi tamo pokuÅ¡avaju da održe privid da je sve okej, baÅ¡ kao ono kad je sajam bio tokom bombardovanja, ali meni nekako tužno.
Elem, Mercedes nisam ni gledao. Prosto sam ih prevideo, tako da pojma nemam šta tamo ima osim novog GLC kojeg forsiraju.
Na BMW štandu standardna plejada džipolikih vozila plus što su dodali gas sa serijom 8. Doterali su i8 safety car mašinu koja izgleda baš dobro uživo. Od meni zanimljivih stvari tu su M2 i M5, oba u Competition izdanju. Za razliku od prošle (ili pretprošle?) godine kad je napucani M2 koštao 67K, sada je sajamski model dosta veselijih 85k. M5 je 175 soma! Po meni ti automobili ne vrede tih para - ni blizu. Rols je postavio Kulinan, pokrili su ga kad sam ja bio (promocija je bila sabajle, nisam se dao deranžirati).
PorÅ¡e SCG je prilično rezervisan sa manje-viÅ¡e generičkom Audi i VW ponudom, dok je Seat dotero Ateku kupru koja je verovatno san snova ovih modernih generacija. Izložili 911 Carrera S i Bentli, Å¡to je malo drugačije od njihovog uobičajenog nastupa. VW je baÅ¡ onako prodajno okrenut, gde su svi automobili redovnog karaktera osim TROC koji je bio u nekim R Line napucanim varijantama. E, da! Ima VW Up! GTI koji u toj sajamskoj varijanti koÅ¡ta 14k! Meni to džabe, osim ako nisam neÅ¡to pogreÅ¡no video?
Citroen pokazao C5 AirCross, Peugeot 508, Kia novi Ceed i Sportage, Toyota nove Rav4 i Corolla modele, Hyundai novi Sportage, Honda novi CRV (izložen je CTR za 43k), Subaru ima Forester i XV, Reno je prikazao novi Clio kao i Zoe/Twizy, Å*koda pokazala novi Scala model koji uopÅ¡te ne izgleda loÅ¡e, Ford novi Focus, FCA svoju standardnu ponudu Jeep modela plus Alfe u nekoliko varijacija tipa Stelvio QV i Lukijina Đulijeta ali Veloće. Volvo je prikazao skoro sve Å¡to ima, Infiniti je joÅ¡ uvek u ponudi (sad će verovatno da grunu neke gadne popuste na to Å¡to ima na lageru), Nissan dotero GTR i Leaf, Mazda novu trojku... Opel je i dalje tu, umro nije. Suzuki isterao Jimny i novog Svifta Sporta koji koÅ¡ta veselih 19k. Ono jes da sam vlasnik dva Svifta vezano, ali računica kupovine tog auta za te pare mi nije baÅ¡ jasna jerbo ima tu dosta promaje u performansama u odnosu na Fiestu, Clio, ali i u odnosu na recimo Cupra FR dizelku koja tog Svifta može verovatno da nalupeta kako voliÅ¡ osim ako nisu serpentine gde vozač svifta mora da je opasno prgav majstor od volana.
Sve u svemu, ponuda uopÅ¡te nije loÅ¡a imajući u vidu stanje tržiÅ¡ta. Slike verovatno sutra.