Pežo je održao domaću promociju za 508. Auto izgleda dosta agresivnije u odnosu na prethodnika, od pozadi me dosta podseća na Mustang recimo, dok opÅ¡ta pojava daleko viÅ¡e vuče na RCZ nego Å¡to je to limuzina kakva bi 508 po definiciji trebalo da bude. Sad...realistično, za Honda poklonike ovo je čist hečbek... Za one Å¡to nisu skloni masovnim histerijama po komandi vođe i lokalnih senseija, ovo se zove fastbek. Cena kreće od 25k za manuelni 1.5d sa 130ks, dok je automatik 2.0d 28k. Å*to bi se reklo, cena ista ko za Insigniju...
Aktuelna mantra je da sad svi neÅ¡to se kao guraju da su premijum mesto premijuma, tako da ni Pežo ne zaostaje po tom pitanju. Sedi se ko u RCZ, - vrlo nisko plus Å¡to vam je volan u krilu zbor radi aj-kokpita. Imajući u vidu da je ovo maÅ¡ina iz D segmenta, ovo je verovatno najmanje prostran auto u ovo doba jer vožnja četiri odrasle muÅ¡ke osobe je na granici smislenog. Insignija, Mazda, Reno... ti svi automobili nude primetno viÅ¡e prostora pozadi. Ja sam sedeo pozadi oko 100km, nije bilo neudobno niti neizdrživo, ali nije bilo ni komotno. Rekao bih izdrživo je, ali da me neko pita oÅ¡ da te vozimo sa 508 ili sa nečim drugim, ja bi odabrao neÅ¡to drugo (Å¡ta god iz aktuelne ponude D segmenta). Vozački je mnogo bolje i uÅ¡uÅ¡kano, meni pasuje taj fazon.
Motorizacija je zanimljiva, dizeli su 1.5d sa 130ks i 2.0d sa 160 i 180ks. Sa benzinske strane ima 1.6T koji pravi 180 i 220ks. Vozio sam 2.0d sa 160ks uparen sa osmostepenim matikom, ne ide loÅ¡e i očekivano (ipak je to pužo) troÅ¡i malo. Plus Å¡to osmobrzinka nudi 2000 obrtaja za 150kmč. #tamanica.
![]()