Page 60 of 60 FirstFirst ... 1050585960
Results 591 to 594 of 594

Thread: Zimske gume

Mlađi referent VIP's Avatar

Poceo sam da trosim kleber krisalp hp3 dimenzija 215/40 r17 u ovim uslovima temperatura do 5 stepeni i vece vlaznosti. Iskreno, manje se zalecem i pravim gluposti, ali u rezimu intenzivnijeg ubrzanja iz mesta iste su muke. Auto vrlo lako probija trakciju i sa hondinim nepostojecim obrtnim momentom. Posebno je izrazeno uzbrdo, gde je transfer mase straga jos izrazeniji. Eto, taj test nisu prosle uspesnije do save.

Drugi problem je sto se zaboravim pa pocnem da ih kidam, kad je suvlje, po krivinama.

Videcemo, nadam se da ce sa prezive do prve voznje u sneznim uslovima.

Ero sennin bruyoni's Avatar

I sad neko neupoznat da te cita ispade da zimska guma po mokrom asfaltu i niskoj tempearturi mora da kida iz mesta. Ajd malo da se koristi zdravorazumski rezon, zbog mladjih narastaja, ako i dalje znaju sta je forum :\

He who loses control, loses.

Ne mora da kida, samo da ne stojim u mestu neki reper su mi ostale Conti na accordu.

Evo koji utisak nakon prvog snega. Nemam primedbi u ovim uslovima dosta vlaznog snega, isao je kud god sam zamislio, a situacija na Zvezdari zna da bude jako dramaticna u pogledu nagiba i kolicine snega u malim ulicicama. Za mene najveci problem nastupa u istim kada stegne mraz i onaj deo izmedju kolotraga zbog malog klirensa podigne pogonske tocke, pa se tu bukvalno nasucem kao brod.

Doduse, juce sam uspeo da ubodem ulicu koja je iz nekog razloga imala bas takvu situaciju. Svuda je sneg mekan i otapa se (pretpostavljam da prolazi neki toplovod ili je baceno neko sredstvo) ali ovde skroz druga prica. Jako neprijatno iskustvo, nema cak ni pravilnih kolotraga, nego rupe u ledu bacaju auto na sve strane skroz nepredvidljivo, a uz sve to jako je strmo.

Tako da gumama na snegu zaista zasad ne mogu nista negativno da prebacim, problem ce glavni biti visina auta kao i obicno. Tamo gde bi trebalo da se zaletim necu smeti.
    Last edited by VIP; 25th December 2024 at 11:29.

Tags for this Thread