Evo da prenesem jos jedno iskustvo sa beogradskih drumova. Sinoc je prilikom ukljucenja na auto put na Gazeli usledio niz dogadjaja koje su me vec spremnog za drijemez na auto putu prilicno razbudile![]()
Moj stari je bio u glavnoj ulozi posto je on bio za volanom. Radi se ukljucenju koje vodi od Kneza Milosa i jedno je od najbrzih. Vec tu je dasa u Audiju A6 poslednje generacije pokusao prilicno agresivno da se prestroji ali se strpio i krenuo ka mostu iza nas. Na ukljucenju stari je prilicno agresivno krenuo da se ukljucuje zeleci sto prije da predje u najbrzu traku. To je bila ideja i dase iz Audija, koji je svoju lokomotivu dobrano nalozio, ali je uslijedio ekstreman brake test za njegov A6![]()
Naime, moja rekonstrukcija dogadjaja jeste da je moj stari dok je bio u srednjoj traci bio prilicno dekoncentrisan pracenjem u retrovizoru bas vozaca iz Audija. On tvrdi da je imao ukljucen zmigavac, medjutim nije obratio paznju da se prilicno brzo priblizava automobilu ispred pa kad je bilo stani pani ili da odustane od prestrojavanja i propusti dasu u A6 koji je vec isao brzom trakom ili da se prestroji on je izabrao drugu opciju i iznenadjen blizinom automobila ispred sebe cimnuo je volan naglo lijevo.
Otprilike ja sam se u tom trenutku ukljucio u tok dogadjaja jer iz iskustva znam da svaka nagla akcija izaziva reakcijuZnaci, samo krajickom oka sam vidio sa nase lijeve strane prednji kraj Audija i skripu ABS kocnica (zvucale su kao da nisu AkoBogdaStane). Lik je otisao maksimalno ulijevo, pa recimo procjenjujem milimetar do pregradnog zida gazele. Mislim da je morao ici barem 30 do 40 km brze, sto govori da je stari imao opasno losu procjenu. E sad ko je tu bio tvrdoglaviji ne znam, ali sam siguran da bih ga ja propustio.
Da bi definitivno dokazao da ni on nije cvjecka pobjesnjeli Maks iz Audija je izrezirao nezaboravno vece za vozace na Gazeli te veceri. Mislim da sam bio 99,9 posto siguran da ce nas stici i kad sam vidio A6 u niskom letu sa dugim svjetlima sjetio sam se batina koje sam skoro dobio u jednom Bg klubu od obezbjedjenjaNije meni bio problem za mene, ja mogu dosta udaraca da amortizujem
![]()
Laknulo mi ja kad se dasa poravnao desno sa nama i poceo da urla i gestikulira da se zaustavimo (zato sto je bio samo jedan. Posto smo bili "neposlusni" uletio je u najbrzu traku i zaustavio kompletan saobracaj na Gazeli. Dasa recimo oko 40-tak godina koji je preoteo glavnu ulogu od mog starog je izletio kao bik u nekom preskupom koznjaku i poceo da urla kako ga je neko udario, kako je kolona ostala iza nas. Stari je ostao za volanom, pa posto je dasa meni skresao sve sto je htio otisao je da kaza koju i njemu. Pri tome sam gledao kad ce neko da zgemba i sve nas pocisti autom iz najbrze trake, jer se stari uznemiren nije sjetio da ukljuci zmigavce.
Za divno cudo divljanje ovog siledzije nije trajalo dugo, recimo par minuta, pa se relativno brzo odlucio za evakuaciju. Meni je laknulo vec kad nas je stizao jer sam vidio da je sam, a zamisljao sam trojicu orangutana kako nas peljaju nasred gazele. Tako drustvo, pamet u glavu i propustite dase u audijima, jer ko zna sta vas ceka![]()