Vec dugo vremena ne kupujem auto moto casopise, pogotovo odkada je informisanje putem neta uzelo maha. Povremeno tu i tamo dodjem do nekog ili kupim iz dosade. Nisam kupio nijedan primjerak top speeda, ali ni vrele gume i auto nisu dosle u moje ruke kupovinom. Prema tome nisam bas kompetentan, cisto me interesuje koliko clanova foruma prati ovu vrstu stampe, koju i sta misle o njima.
Zadnja tri casopisa o automobilizmu koja sam kupio jesu primjerci SAT-a. Moram reci da sam prijatno iznenadjen zadnjim brojem ovog casopisa ako uzmem u obzir cijenu. Vidim da saradjuju sa firmom quattroruote od koje kupuju materijal i preuzimaju neke tekstove. Cak su ti tekstovi malo osvjezenje nakon silnih preuzetih testova od auto, motor und sport od casopisa vrele gume (ne znam da li je i sada slicna situacija).
Dosta me podsjecaju na hrvatske casopise koncepcijom. Imaju i testove automobila na preko 100 000 km kao i testove polovnih automobila. Da se zaustavim dok ne predje u reklamu, ali ipak da pohvalim familiju Alvirovic![]()