Fisker Ocean imaće i ofroud verziju

0
57

Fisker Ocean SUV model još nije stigao na tržište, ali je kompnija već najavila njegov ofroud trim. Prema najavama, ovaj električni model imaće pristupačnu cenu i impresivne karakteristike, a sada je potvrđeno da neće ostati uskraćeni ni ljubitelji vožnje van puteva.

Kada je Fisker Ocean prikazan uoči Sajma potrošačke elektronike 2020. godine, automobilska javnost bila je iznenađena. Fisker je obećao potencijalnim kupcima Oceana da će početna cena biti samo 37.000 dolara. Automobil može da se rezerviše uplatom depozita od 250 dolara, a početak proizvodnje planiran je za ovu godinu.

Pored privlačne cene za jedno električno SUV vozilo, Fisker obećava performanse uporedive sa mnogo skupljim Teslinim modelima. Ocean će imati više od 300KS i ubrzanje od 0-100km/h za 2,9 sekundi. Najavljena je autonomija od 480km, a 320km moći će da se postigne sa samo pola sata punjenja baterije.

Premijera ofroud verzije planirana je za ovu goidnu, a vozilo je zamišljeno kao električna alternativa vojnim transportnim vozilima i zamena za obične SUV modele na benzinski pogon. Fisker napominje da je nisko težište ovog električnog automobila velika prednost kada je reč o vožnji van puteva, pored obrtnog momenta i električnih motora.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here