Airways uskoro prima narudžbine za električni U5

0
61

Kineski proizvođač Airways krajem aprila počinje da prima narudžbine za električni SUV U5 uoči početka isporuka u avgustu.

U5 je SUV veličine Volkswagen Tiguana. Snaga se prenosi na prednje točkove električnim motorom koji se napaja iz baterije kapaciteta 65kWh. Autonomija mu je 500km prema NEDC cilkusu.

Airways planira da ove godine proizvede 50.000 primeraka automobila koji je konkurent modelu Kia E-Niro, ali će efekat epidemije korona virusa verovatno poremetiti ovaj plan. Fabrika u kojoj se ovaj automobil proizvodi tek je ponovo otvorena posle zdravstvene krize u Kini.

U5 će u Evropi moći samo da se iznajmi i to eksluzivno putem interneta. Procenjuje se da će mesečni trošak zakupa biti manji od 400 EUR, što je ekvivalentno kupovnoj ceni od 35.000 EUR. U5 ima opremu premijum modela i električni pogonom, a košta kao tipični porodični SUV.

Airways se nada da će moći da ponudi i manju bateriju da bi dodatno oborio troškove, zato što ljudima jednostavno nije potrebna ovolika autonomija za svakodnevne poslove. Mušterije će moći da zamene veću bateriju manjom i time obore troškove.

Pored modela U5, Airways je prikazao i veći SUV U7 na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Šangaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here