Тоyota zatvara fabriku zbog infekcije

0
54

Toyota je saopštila da će zatvoriti proizvodnu liniju u fabrici Takaoka u Japanu na tri dana jer se i drugi radnik u ovom pogonu zarazio korona virusom.

Drugi radnik je testiran 21.marta, a sutradan mu je postavjlena dijagnoza oboljenja COVID-19, navodi japanska kompanija. Dvojica muškaraca radila su na liniji jedan uz drugog, a sada je od njih zatraženo da ostanu kod kuće. Istu meru dobilo je preventivno još zaposlenih, pa je ukupan broj dostigao 33.

Toyota je saopštila da Takaoka neće raditi od 22. do 25. marta da bi fabrika bila dezinfikovana. Ova akcija obavljena je u kada je prvi radnik bio pozitivan na virus.

Predsednik Akio Toyoda saopštio je prošle sedmice da će japanski proizvođači automobila učiniti sve štomogu da nastave rad uprkos masovnom zatvaranju fabrika u svetu.

U fabrici Takaoka proizvode se krosover RAV4, Corolla u verziji limuzine i karavana, kao i krosover Harrier, koji se pravi samo za japansko tržište.

Toyota Motor u Severnoj Americi saopštila je da će suspendovati proizvodnju u svim fabrikama na ovom kontinentu od 23. marta najmanje do 5. aprila. Planirano je da proizvodnja bude nastavljena 6. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here