Sintetičko gorivo spašava Porsche 911

0
30

Porsche je na godišnjoj konferencijiza novinare, koja je održana onlajn, objavio da mu je 2019. godina bila najuspešnija u istoriji, pošto je prodaja povećana za 10%, na 280.000 automobila. Objavljeno je da će kompanija uložiti 15 milijardi EUR u razvoj novih proizvoda u naredne četiri godine.

Novac će biti potrošen na elektrifikaciju i digitalizaciju automobila, a trećina će biti u formi kapitalnih ulaganja, uključujući 15% udela u firmi Rimac. Potvrđeno je i da će biti nastavljene investicije u modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Nastavićemo sa benzinskim motorima za 911 i poboljšavaćemo ih korak po korak. Nastavljamu ulaganja u motore sa unutrašnjim sagorevanjem. To je ključno za Porsche – naročito za 911. Uradili smo veoma duboku analizu o tome šta će biti najbolja šansa za smanjenje emisija CO2 i razmatramo sintetička goriva”, rekao je direktor Porshea Oliver Blume.

Reč je o ugljenično neutralnom načinu za pokretanje benzinskih motora, a jedan je već podvrgnut testovima.

Već vršimo testove sa istorijskim automobilima poput 993, sa veoma dobrim rezultatima. Troškovi su trenutno previsoki i nemamo mogućnost da proizvodimo goriva na veoma održiv način, pa uz pomoć partnera razmatramo proizvodnju na vetar ili sunčevu energiju. To će biti veoma atraktivno za automobile koji su već na tržištu”, rekao je šef Porschea.

Automobilski sport bi mogao da bude jedan način za dodatni razvoj ovih goriva, pošto u tom slučaju ne postoji toliko opterećenje krajnjim troškovima. To bi moglo da opravda trkačke programe u kompaniji koja se kreće ka smanjenju emisija CO2 u svakoj fazi proizvodnje automobila i razvoja.

Vodonik za nas nije upotrebljiv u sportskim automobilima. Potrebno je mnogo prostora za njegov unos, a čitav lanac snabdevanja je komplikovan. To je veoma skupo”, navodi Blume.

On je naglasio da je Porsche može da ostvari cilj da  do 2025. godine prodaja elektirčnih automobila ima udeo od 50% bez pomoći plag-in verzija sportskih modela 911 i 718.

Blume je rekao da za 911 postoji koncept da se ide na delimičnu elektrifikaciju, odnosno razvoj hibridnog pogona, dok za model 718 još nije donesena odluka u kom će pravcu ići njegov razvoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here