Los Anđeles: BMW Serija 2 Gran Coupe

0
320
NAS SPONZOR

BMW je kompletirao ponudu kompaktnih automobila modelom Serija 2 Gran Coupe, koji je predstavjen na Sajmu automobila u Los Anđelesu. On je deo iste porodice sa modelima Serija 2 Coupe i Active Tourer, ali ima drugačiju platformu.

Coupe će i dalje imati pogon na zadnjim točkovima, ali novi Gran Coupe je automobil sa pogonom na prednjim točkovima i koristi FAAR arhitekturu kao i nedavno predstavljena Serija 1, sa kojom deli tehničku osnovu.

U BMW-u kažu da su osećali da u katalogu ima mesta za manji Gran Coupe, ispod Serije 3 u smislu veličine. Novi model namenjen je prvenstveno mlađim kupcima, ali je fokus na dinamici, jer u protivnom to ne bi bio pravi BMW.

Na početku prodaje biće ponuđene verzije sa dva motora – početni 218i sa 1,5 litarskim motorom od 140KS i 220Nm i 220d sa dvolitarskim dizelašem snage 190KS i 400Nm. Benzinac ima šestostepeni manuelni menjač ili sedmostepeni automatik, a ostali modeli koristiće osmostepeni automatik.

Kasnije će biti ponuđena i top verzija M 235i xDrive, sa dvolitarskim benzinskim motorom sa dva turba od 305KS i 450Nm. Deklarisano ubrzanje je od 0-100km/h je 4,9 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 250km/h. M235i će imati Torsen diferencijal ograničenog proklizavanja, BMW ARB kontrolu trakcije, M Sport kočnice i dodatna ojačanja za čvršću karoseriju.

Novi kupe sa četvoro vrata dugačak je 4526mm, širok 1800mm, a međuosovinski razmak mu je 2670mm. Automoibl je kraći od Serije 3 za 183mm i 27mm uži. LED svetla napred i nazad su standardna, a felne idu od 16 do 19 inča. Kapacitet prtljažnika je 430 litara, a zadnji naslon deli se u odnosu 40/20/40.

U kabini, Serija 2 Gran Coupe ima dodatnih 33mm prostora za kolena  u poređenju sa Serijom 2 Coupe, a ima i više prostora za glave. Izgled prednjeg dela kabine sličan je rešenju iz Serije 1, sa digitalnom instrument tablom i opcionim ekranom dijagonale 10,25 inča, kao i head-up ekranom od 9,2 inča. Ekran multimedije blago je okrenut prema vozaču, a različiti materijali korišteni su na centralnoj konzoli da bi se istakla podela na prostor za vozača i putnike.

Prethodni tekstМitsubishi osvežio model Mirage
Sledeći tekstTesla predstavio pikap radikalnog izgleda

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here