Los Anđeles: Bugatti Chiron SuperSport

0
272
NAS SPONZOR

Bugatti je na Sajmu automobila u Los Anđelesu prvi put javno prikazao serisjki Chiron SuperSport, koji je nedavno oborio brzinski rekord i dostigao brzinu od 490km/h na stazi Ehra-Lesen u Nemačkoj.

Francuska marka je tim povodom napravila seriju od 30 primeraka modela Chiron SuperSport 300+, a svi su prodati unapred. Za pogon je iskorištena pojačan averzija originalnog osmolitarskog turbo W16 motora, koji proizvodi 1600KS.

Automobil je spušten preradom ogibljenja, ima bolje kočnice, novi set magnezijumsko-aluminijumskih felni i prerađen izduvni sistem sa četiri cevi.

Chiron SuperSport 300+ li aerodinamička rešenja sa prototipa koji je postavio rekord. revizija obuhvata prednji branik, šire pragove, nove otvore na krilima i produženi zadnji segment sa agresivnijim difuzorom.

Karoserija je napravljena od ogoljenih karbonskih vlakana i presvučena sa dve narandžaste trkačke linije, što su tradicionalne oznake najbržih Bugattijevih modela. Polopac motora tkođe je od karbona, kao i prednji brisač, a oznaka SuperSport 300+ prikazuje se na tlu preko LED sijalica kada se otvore vrata.

Enterijer je mnogo uređeniji nego kod prototipa. Tu su alkantarom presvučena karbonska sportska sedišta, karbonska centralna konzola i set odgovarajućih tepiha, a dodati su odrešeni materijali za bolju zvučnu izolaciju. Kabina je crne boje, uključujući i unutrašnji retrovizor.

Serijske varzije nema maksimalnu brzinu kao prototip, pošto ju je Bugatti ograničio na 440km/h. Početna cena je 3,5 miliona EUR, a prve isporuke očekuju se u leto 2021. godine.

Prethodni tekstLexus predstavio električni UX 300e
Sledeći tekstAudi otpušta 9.500 radnika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here