Тоyota Mirai koncept

0
103

Toyota je prikazala novi Mirai koncept, koji najavljuje drugu generaciju vozila sa vodoničnom gorivnom ćelijom. Automobil će biti predstavljen na predstojećam Sajmu automobila u Tokiju.

Novi koncept opisan je kao “završna faza razvoja druge generacije Miraija”, a Toyota obećava veliki iskorak u tehnologiji gorivnih ćelija za električna vozila. Japanski proizvođač saopštio je da novi model omogućava 30% veću autonomiju u poređenju sa sadašnjim, uz poboljšanje performansi.

Novi Mirai koncept napravljen je na najnovijoj TNGA platformi i karakterišu ga dramatičan stil, uključujući redizajnirani prednji i zadnji kraj, a čitava karoserija je više u stilu kupea. Toyota je objavila da je krutost karoserije povećana i da je težište spušteno u odnosu na originalni Mirai.

Koncept je dugačak 4935mm i širok 1885mm, a međuosovinski razmak je 2920mm. Postavljen je na felne od 20 inča i zadržao je konfiguraciju limuzine sa četvoro vrata originalnog Miraija iz 2014. godine.

Prerađen je i enterijer. Tu je centralni ekran od 12,3 inča, potom digitalna instrument tabla, a mnoge kontrole premeštene su na centralnu konzolu. Mirai sada ima pet sedišta umesto originalnih četiri, što je postignuto preradom konfiguracije gorivne ćelije.

Uz informaciju o povećanoj autonomiji, Toyota nije objavila nikakve specifične detalje o pogonskoj jedinici. Saopšteno je da je sistem potpuno redizajniran i da ima više prostora za vodonik, kao i da je postignut ugodniji i linearniji odgovor pogona na komande vozača, uz unapređeno upravljanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here