F1: Gasli ostao bez mesta u Red Bulu, menja ga Albon

0
587
NAS SPONZOR

Pjer Gasli je ostao bez vozačkog mesta u Red Bul ekipi pred nastavak sezone, a u prvoj ekipi će ga zameniti Albon, dok će se Gasli vratiti u Toro Roso.

Gasli se suočio sa surovim odlukama Red Bula i nakon trke za VN Mađarske usledio je otkaz i prebacivanje u Toro Roso ekipu do kraja sezone. Na njegovo mesto će doći Aleks Albon, pa je tako Red Bul još jednom pokazao da nema previše emocija kada su zamene vozača u pitanju. Ovo je pogotovu bilo iznenađenje kada su na sugestije da može bii zamenjen iz Red Bula došle vesti da je Gaslijevo mesto sigurno do kraja sezone, ali eto ipak to nije bio slučaj. Albon je debitant u ovoj sezoni, pa se ova vest može smatrati malim iznenađenjem. Red Bul je već odrario pre tri sezone zamenu vozača, podsećamo da je Verštapen tako unapređen u prvu ekipu, tako da se ovako nešto i očekuje od ove ekipe. Takođe, Gasli je na sličan način i ušao u F1, zamenivši Kvijata na par završnih trka u 2017. Stav Red Bula je taj da na vreme hoće da se uvere da li je Albon materijal za punu sezonu sa Verštapenom naredne godine, a ekipa je „korporacijski“ obavestila da imaju četiri sjajna vozača i da imaju tu mogučnost da menjaju vozače između ekipe, ipak niko ne veruje da će Verštapena poslati u Toro Roso, zar ne?! Tako da je ova izjava onako, krajnje politički korektna, ali u prevodu znači jedno prosto: Gasli je razočarao i snosiće posledice…

Kvijat je sa svojim dobrim vožnjama tokom ove sezone i osvojenim podijumom na VN Nemačke, što je prvi podijum za ekipu od 2008. godine, u očima javnosti možda i dobar kandidat za povratak u Red Bul, ali od toga vervovatno neće biti ništa jer će deo te odluke biti na Verštapenu. Imajuči u vidu Kvijatovu narav, nešto je malo verovatno da će ga upariti sa Verštapenom, pogotovu posle pobeda i generalno šampionskih ambicija čitave ekipe.

Na kraju krajeva, Gasli je premešten u Toro Roso zbog činjenice da je Maks osvojio dve pobede ove godine, a da se Gasli nije pojavio ni na podijumu, a 118 bodova razlike između njih dvojice je glavni razlog za ovu zamenu.

 

Prethodni tekstNK TEST: Toyota Yaris 1.5 Y20
Sledeći tekstBugatti Centodieci – posveta za EB110